Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Κινδύνεψαν παιδιά στη Ν.Μηχανιώνα από τεράστιο κλαδί δέντρου

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν παιδάκια που έπαιζαν αμέριμνα μπροστά στο σπίτι τους, στην οδό Πέλλας, αρχή της επαρχιακής οδού Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου, όταν ένα τεράστιο κλαδί από θεόρατο πεύκο που υπάρχει στο σημείο εκείνο έσπασε από το δέντρο και έπεσε ακριβώς δίπλα τους, ενώ "παρά τρίχα" γλύτωσαν και Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί.

Αίτημα των κατοίκων της περιοχής εδώ και χρόνια είναι η κοπή του πεύκου, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού για ανεξήγητους λόγους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει και θετική απόφαση του Δασαρχείου, αρνούνται να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, με συνέπεια το συγκεκριμένο δέντρο να αποτελεί πηγή μόνιμου κινδύνου για την κατοικημένη αυτή περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.
Το χοντρό κλαδί θα μπορούσε να είχε αφήσει στον τόπο τα παιδιά που έπαιζαν εκεί αμέριμνα
Σημειώνεται ότι αντί για την πλήρη κοπή του δέντρου οι αρμόδιοι του Δήμου περιορίζονται κάθε φορά που υπάρχουν σχετικά διαβήματα των κατοίκων να κόβουν και από ένα κλαδί του, με συνέπεια τώρα να έχει μείνει μόνο η κορυφή. Με συνέπεια ο κορμός του πεύκου, χωρίς κλαδιά πλέον, να αιωρείται επικίνδυνα σε κάθε δυνατό φύσημα του ανέμου, με κίνδυνο κάποια στιγμή να σπάσει και να πέσει πάνω σε σπίτια, αυτοκίνητα και ανθρώπους.
Οι κάτοικοι ακόμη περιμένουν το κλάδεμα του δέντρου, όπως διαβεβαίωνε ο Δήμος πριν ένα χρόνο!
Πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι από το σημείο εκείνο διέρχονται καθημερινά, εκτός των μόνιμων κατοίκων της περιοχής και οι σπουδαστές της Ακαδημίασς Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολή.

Διαβάστε ακόμη:
 https://farosthermaikou.blogspot.com/2012/12/blog-post_5623.html
https://farosthermaikou.blogspot.com/2012/10/blog-post_5601.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.