Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

"Οι ακροδεξιοί θύλακες της πόλης δεν μπορούν να παραχαράξουν την Ιστορία"

"Οι ακροδεξιοί θύλακες της πόλης δεν μπορούν να παραχαράξουν την Ιστορία" τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη  "Θεσσαλονίκη Μαζί - Ανοιχτή πόλη" από αφορμή την πολεμική κατά της αναθηματικής στήλης για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 30 Οκτωβρίου 1944. Και τονίζει ότι οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από ρεπορτάζ στη Voria, ότι επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης  απέστειλαν επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,  με την οποία ζητείται η κατάθεση μιας σειράς εγγράφων και στοιχείων σχετικά με την κατασκευή της αναθηματικής πλάκας για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 30 Οκτωβρίου 1944.

Από τα ίδια δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι την ενέργεια των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκάλεσε ομάδα πολιτών, οι οποίοι αμφισβητούν το κείμενο που αναγράφεται στην αναθηματική πλάκα και πιο συγκεκριμένα τον ρόλο του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον χαρακτηρισμό των στρατευμάτων κατοχής ως ναζιστικά.

Όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι ακροδεξιοί θύλακες της πόλης δε μπορούν ούτε να παραχαράξουν, ούτε  να ξαναγράψουν την Ιστορία.

‼️Ο καταλυτικός ρόλος του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έχει γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στη συλλογική μνήμη των συμπολιτών μας.

‼️Ούτε ο ρόλος όσων συνεργάστηκαν με τους ναζιστές θα ξεχαστεί, ούτε θα παραγραφεί, όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι επίγονοι τους.

Η τωρινή ενέργεια είναι συνέχεια παλιότερων παρόμοιων ενεργειών, αλλά και πράξεων βεβήλωσης της αναθηματικής πλάκας.

↪Οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε κάθε προσπάθεια  παραχάραξης της Ιστορίας και προσβολής της μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

‼️Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάθε προσπάθεια με στόχο την αλίευση ψήφων στα θολά νερά της ακροδεξιάς, σαν κι αυτές που είδαμε να συμβαίνουν με αφορμή τα καταδικαστέα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε σχολεία της πόλης μας πρόσφατα, θα πέσει στο κενό και είμαστε εδώ για να την αποκαλύψουμε και να την καταγγείλουμε.

❗Προειδοποιούμε τόσο τη Διοίκηση του Δήμου, όσο και την κυβέρνηση να χειριστούν το θέμα με τον αρμόζοντα τρόπο και να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στους επίδοξους παραχαράκτες της Ιστορίας της πόλης μας και της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.