Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Αντιδράσεις για μια περίεργη ενέργεια των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Η πολεμική κατά της αναθηματικής στήλης που ξεκίνησε από τη ναζιστική "Χρυσή Αυγή" συνεχίζεται και στις
μέρες μας από ακροδεξιούς κύκλους της Θεσσαλονίκης.
Η δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης “Λαϊκή Συσπείρωση” με ανακοίνωσή της ζητάει ενημέρωση για το ποιοι επενέβησαν ή έδωσαν εντολή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με την αναθηματική στήλη που θυμίζει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, καταδικάζει τους διαστρεβλωτές της ιστορίας και καταλήγει με το σύνθημα “Κάτω τα βρώμικα χέρια από την ιστορία του λαού μας”.

Παραμονές της Πρωτοχρονιάς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με μια αψυχολόγητη ενέργεια του, απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, καλώντας τον να απαντήσει εντός δεκαημέρου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την τοποθέτηση της αναθηματικής στήλης στην περιοχή του Λευκού Πϋργου, στη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Ναζί στις 30 Οκτωβρίου 1944. Σιγοντάροντας έτσι στις  ενέργειες κάποιων ακροδεξιών κύκλων που προσπαθούν να αφαιρεθεί η μαρμάρινη πλάκα η οποία θυμίζει τους σκληρούς αγώνες των Θεσσαλονικέων κατά των χιτλερικών κατακτητών.

Η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δήμου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

“Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (με εντολή ποιού?) ανέλαβε να εξετάσει αν είναι νόμιμη η τοποθέτηση και το κείμενο της αναθηματικής πλάκας, στη πλατεία Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη 1944 από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αφού «έλυσε» όλα τα θέματα της σαπίλας ενός κράτους που αφήνει τους ανθρώπους στο έλεος της πανδημίας, να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στα νοσοκομεία που κατέρρευσαν, της απέμεινε μόνο «να αποκαταστήσει την ιστορία». 

Η ιστορική αλήθεια συνεχίζει να μπαίνει στο μάτι πολλών που θέλουν να τη σβήσουν, να εκδώσουν νέα ψευδο «ιστορία» στα μέτρα τους, για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των πολιτικών προγόνων τους που συνεργάστηκαν με τα κατοχικά στρατεύματα, να συνεχίσουν να μολύνουν τον τόπο με τη βρωμερή, εγκληματική ιδεολογία τους, να καταδικάσουν, στο σήμερα, κάθε πράξη αντίστασης στη βαρβαρότητα ενός συτήματος που γέννησε το φασισμό – ναζισμό, παράγει μόνο εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους.  

Αμφισβητώντας, έγγραφα, φωτογραφίες, την ιστορική μνήμη όσων έζησαν τα γεγονότα,  απαιτούν επίμονα να σβήσει από την αναθηματική πλάκα η αναφορά στην αλήθεια: ότι ήταν ο ΕΛΑΣ που μετά από μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους – ταγματασφαλίτες, στα περίχωρα και μέσα στη πόλη (βλ. κτίριο ΧΑΝΘ, αστυνομικά τμήματα όπου κλείστηκαν οι τελευταίοι, εγκαταστάσεις και υποδομές που έσωσε ο ΕΛΑΣ από τις ανατινάξεις των Γερμανών κ.λ.π.), απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη. 

Όσοι απαιτούν την εξαφάνιση της αναθηματικής πλάκας, όσοι απαιτούν αυτή να ξαναγραφεί, σβήνοντας την αλήθεια, συνεχίζουν σε «πολιτικό» επίπεδο το έργο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (που ξεκίνησε την ιστορία και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τον έγκλειστο στις φυλακές Ματθαιόπουλο) και άλλων φασιστικών ομάδων (π.χ. Ιερός Λόχος κλπ) που αμαύρωσαν πολλές φορές το μνημείο. 

Στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου είναι αυτοί (οι μοναδικοί) δημοτικοί σύμβουλοι που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή, ενόψει της δίκης της πριν ένα χρόνο, αρνήθηκαν τη μετονομασία οδού της πόλης σε «Μίκη Θεοδωράκη», πρότειναν να ονομαστεί δρόμος της πόλης σε «Γεωργίου Γρίβα», του γνωστού ταγματασφαλίτη συνεργάτη των Γερμανών και αρχηγού της δοσιλογικής – δολοφονικής Οργάνωσης «Χ».

Δίπλα τους, με την ίδια επιμονή, ξεσπαθώνουν και πιέζουν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Αξιοποιούν τη δήθεν «επιστημονική» συμβολή καθηγητών – τροφίμων των think tanks των ΗΠΑ και της πρεσβείας τους, αγράμματων δήθεν «ιστορικών» που έγραψαν ότι οι κρατούμενοι της Μακρονήσου «έκαναν διακοπές».

Απαιτούμε να ενημερωθούμε ποιοι επενέβησαν ή έδωσαν εντολή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.  Ποια είναι η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να σταματήσει την απαράδεκτη μεθόδευση το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. 

Επαναλαμβάνουμε : η όποια ανοχή, από τον οποιοδήποτε, στο φασισμό και τις ομάδες του, με μικροκομματική στόχευση να «καλύψει» εκλογικά, το ορφανό ακροατήριο της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει θεμελιακή ευθύνη για τη συνέχιση αυτής της βρωμιάς για τη χώρα, τη πόλη, τον Δήμο. 

Καλούμε το λαό της πόλης, τους φορείς των εργαζόμενων, του λαού της πόλης να καταδικάσουν, να σταθούν εμπόδιο στη προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας. 

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. 

ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαστρεβλωτές της ιστορίας, οι απόγονοι των ηττημένων του πολέμου, θα μας βρουν μαχητικά μπροστά τους. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.