Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Δεκάδες χιλιάδες φωνές κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 


Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, πάνω από 30.000, στην Πλατεία Αριστοτέλους με μοναδικό αίτημα: «Κάτω τα χέρια από το νερό» - Με Μανώλη Γλέζο χαιρέτησαν τη συναυλία οι διοργανωτές: «Εάν εσύ ζήσεις μη με ξεχάσεις. Οταν χορεύεις θα χορεύεις και για μένα».

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Τη συναυλία διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Με σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό», οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους με τους διοργανωτές και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του πολύτιμου αυτού αγαθού. Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματειου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία».


Με Μανώλη Γλέζο χαιρέτησαν τη συναυλία οι διοργανωτές:"Εάν εσύ ζήσεις μη με ξεχάσεις. Οταν χορεύεις θα χορεύεις και για μένα". "Σήμερα χορεύουμε και τραγουδάμε για τα 57 αδέρφια που δεν είναι σήμερα μαζί μας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση" είπε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του…

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα.

Η Θεσσαλονίκη, εννιά χρόνια μετά το μεγάλο δημοψήφισμα για το νερό, στέκεται απόψε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε σχέδιο ή ιδέα για ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.