Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

72 τοπικοί φορείς λένε "όχι" στο ξεπούλημα αεροδρομίων από ΤΑΙΠΕΔ

Τη φωνή τους ενώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων 72 τοπικοί φορείς (Επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς) από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στις 11 π.μ.

Επιμελητήρια, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις από όλη την Ελλάδα συντονίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης
Στο κείμενο διαμαρτυρίας, που συνυπογράφουν και 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, επισημαίνεται ότι "οι αγώνες της κοινωνίας ενάντια στην αδικαιολόγητη και επιζήμια για την ελληνική οικονομία αποκρατικοποίηση των περιφερειακών κρατικών αερολιμένων δημιούργησε την ανάγκη του συντονισμού των δράσεων των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων. Από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, την Καβάλα και το Άκτιο (την πρώτη ομάδα ιδιωτικοποίησης) όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε ό,τι προσβάλλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών". Όπως εξηγούν:
1. Τα περιφερειακά αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Δεν αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων επενδυτών.
2. Τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους.
3. Τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι καίριες αναπτυξιακές υποδομές του ελληνικού κράτους και η ιδιωτικοποίησή τους όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές μικροοικονομίες, αλλά θα δημιουργήσει κενό σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
4. Τα περιφερειακά αεροδρόμια ανήκουν στα ιδιόχρηστα πράγματα. Το ξεπούλημά τους είναι αντικείμενο στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντιτιθέμενο στην εθνική ασφάλεια και την αρχή της αναλογικότητας.

"Θεωρούμε θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους, να υπερασπιστούμε συνολικά την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων αυτής της πολιτείας. Ζητούμε να ακυρωθούν άμεσα οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών κρατικών αερολιμένων και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες για τον σκοπό αυτόν" τονίζουν προαναγγέλλοντας συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και συγκέντρωση υπογραφών των πολιτών. "Η επιζήμια ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που προκλητικά αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει" τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.