Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τεχνικό Πρόγραμμα με διαβούλευση, ζήτησε η «Συμπολιτεία»

Την απόσυρση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2015 του δήμου Θερμαϊκού και την εκπόνηση νέου, με συμμετοχική διαδικασία, μετά από πραγματική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Μια και έχουμε να κάνουμε με μία καινούρια διοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού, με τα 2/3 των συμβούλων της συμπολίτευσης να εκλέγονται για πρώτη φορά, περιμέναμε ότι θα υπήρχε συμμετοχική διαδικασία και θα συγκαλούνταν τουλάχιστον η Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν στις δημοτικές κοινότητες και με βάση τις προτάσεις αυτές να συνταχθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα», δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας, Σπύρος Κουζινόπουλος.
Πρόσθεσε επίσης ότι από το Τεχνικό Πρόγραμμα απουσιάζει η βασική κατεύθυνση που θα έπρεπε να υπάρχει και ότι δεν αποτυπώνονται σημαντικές ανάγκες, όπως το άσχημο οδικό δίκτυο, ο ελλιπής φωτισμός, τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης κ.α.
Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πάττη Πασχαλίδου, εισηγούμενη το θέμα, δήλωσε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίστηκε σε μία προσπάθεια σωστού προγραμματισμού σχετικά με τις μελέτες και τα έργα που θα ασχοληθεί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος.
«Με δεδομένη πάντα τη δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου, συντάχθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2015, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα βασικών υποδομών για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών μας στην καθημερινότητά τους, παράλληλα όμως προβλέπονται και έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Αυτά βέβαια θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μόνο με την εξασφάλιση πόρων από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, κατόπιν υποβολής ώριμων μελετών», είπε η κ.Πασχαλίδου.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2015 είναι συνολικού ύψους 4.488.534,04 ευρώ, από τα οποία θα διατεθούν 2.359.879,10 ευρώ για έργα διαδημοτικά,  838.259,41 ευρώ για έργα στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού, 721.111,28 ευρώ για έργα στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας και 569.824,25 ευρώ για έργα στη δημοτική ενότητα Επανομής.

Με βάση την πρότασή τους για απόσυρση του Τεχνικού Προγράμματος και την εκπόνηση νέου μετά από διαβούλευση, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» (Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας) απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τσαμασλή το καταψήφισαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.