Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Προβληματισμός για τη στάση της διοίκησης του Δήμου

Ένας τόνος τροφίμων συγκεντρώθηκαν στις ΤΡΩΑΔΕΣ
Απολογισμός της εκδήλωσης του περασμένου, Σαββάτου έγινε κατά την χθεσινή συνέλευση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, αλλά και συζήτηση για τη στάση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού.

Θεωρήθηκε πως η παρουσίαση των ΤΡΩΑΔΩΝ, από την θεατρική ομάδα του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση καλύπτοντας τους στόχους της στην κατεύθυνση του πολιτισμού αλλά και της αλληλεγγύης.
Θετικότατα υπήρξαν τα σχόλια των θεατών της τόσο ως προς την επιλογή της αλλά κυρίως ως προς την αρτιότητα της που οφείλεται στους συντελεστές της.
Όσον αφορά την δεύτερη στόχευσή της, την αλληλεγγύη, εκτιμήθηκε ότι οι συνδημότες μας με την πολυπληθή παρουσία τους αλλά και με την προσκόμιση τροφίμων αντί εισιτηρίου  υιοθέτησαν το μότο που προβλήθηκε από την Πρωτοβουλίας στις αφίσες της "ο πολιτισμός  και η αλληλεγγύη πάνε μαζί". Και αυτό αποδείχτηκε με την προσφορά περίπου ενός τόνου τροφίμων.
Τα τρόφιμα ήδη ταξινομήθηκαν σε 80 - 90 σακούλες και άρχισε η διάθεσή τους σε οικογένειες που βοηθά η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού.
Στην χθεσινή συνέλευση της Πρωτοβουλίας αποφασίστηκε να μην διατεθεί ποσότητα τροφίμων προς το ΔΗΠΠΑΚΥΘ εφ' ενός γιατί δεν συνέδραμε με οποιονδήποτε τρόπο την εκδήλωση και αφ' ετέρου δεν παρευρέθη ούτε εκπρόσωπός του στην παράσταση του Σαββάτου.
Στην ίδια συνέλευση η Πρωτοβουλία θεωρεί ως αρνητική εξέλιξη για την υπόθεση της αλληλεγγύης στον τόπο μας την πρωτόγνωρη απόφαση της διοίκησης του Δήμου να αναθέσει την διαχείριση των κονδυλίων για την πρόνοια και αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες σε επιτροπή της οποίας η πλειοψηφία (5 στα 9 μέλη της) παραδόθηκε  σε παπάδες της περιοχής.
Η Πρωτοβουλία σαφώς και δεν παραγνωρίζει το έργο που προσφέρει η εκκλησία (ως θεσμική δομή) αλλά αδυνατεί να αποδεχθεί την εναπόθεση του ευαίσθητου τομέα της πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής από τον κύριο διαχειριστή τους (που δεν μπορεί να είναι άλλος από την τοπική αυτοδιοίκηση περιφερειακά και την κεντρική κυβέρνηση κεντρικά) σε πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό την ιερατική περιβολή τους ή την σχέση τους με τη νέα διοίκηση.

Και φυσικά αδυνατεί να κατανοήσει την  στάση της διοίκησης που αποφεύγει να παραστεί (πόσο μάλλον να στηρίξει) εκδηλώσεις συλλογικοτήτων που είτε αφορούν τον πολιτισμό κι αλληλεγγύη (ΤΡΩΑΔΕΣ - Πρωτοβουλία) είτε σχετίζονται με το επιχειρούμενο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας (εκδήλωση ΚΠΕ και Πρωτοβουλίας για το ΤΑΙΠΕΔ την Κυριακή στην Επανομή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.