Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

«Εν κρυπτώ», στεφάνι της Χρυσής Αυγής στη Ν. Μηχανιώνα

«Εν κρυπτώ», απόθεσαν στεφάνι στο Ηρώον της Νέας Μηχανιώνας κάποια ελάχιστα μέλη της «Χρυσής Αυγής», που δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στην επίσημη τελετή κατάθεση στεφάνων, παρά την αρχική τους απειλή ότι θα πραγματοποιήσουν προκλητική εμφάνιση την ημέρα της επετείου του ΌΧΙ στο φασισμό και το ναζισμό.

Η 
επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων προηγήθηκε, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας και η εκδήλωση στο Ηρώον της Μηχανιώνας έκλεισε με τις καταθέσεις στεφάνων που παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Μετά την λήξη της τελετής  οι δημότες αποχώρησαν, οι μαθητές συντεταγμένα πραγματοποίησαν την παρέλασή τους στην οδό Πολυτεχνείου, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι του Δήμου απέσυραν τον εξοπλισμό της εκδήλωσης (μικροφωνικές, ηχεία, στύλους περίφραξης του χώρου και έκλεισαν την πόρτα του Ηρώου. Η πλατεία παρέμεινε άδεια.

Μετά από 20 λεπτά και ενώ δεν υπήρχε κανείς (προφανώς ειδοποιημένος από ελάχιστους φίλους του μορφώματος της ΧΑ) εμφανίστηκε εποχούμενος ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος που με συνοδεία 5-6 ομοϊδεατών του απόθεσαν στεφάνι στο χώρο, αφού άνοιξαν την κλειστή θύρα. Είναι ζήτημα αν όλη η διαδικασία κράτησε περισσότερο από 3 λεπτά.
Κυριολεκτικά σαν κυνηγημένοι ήρθαν, μόνοι τοποθέτησαν στεφάνι και εξαφανίστηκαν.

Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού και δημοκρατών πολιτών της πόλης που από νωρίς κατέκλυσαν  τον χώρο λειτούργησε αποτρεπτικά για τις προθέσεις των χρυσαυγιτών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως μέλη της ΧΑ Μηχανιώνας είχαν παραδώσει, από την παραμονή το στεφάνι στην Τοπική Δημοτική Επιτροπή, ζητώντας να τους επιτραπεί να το καταθέσουν στην σημερινή Επέτειο. Η τοπική Δημοτική Επιτροπή τους το επέστρεψε αρνούμενοι να αποδεχθεί την σημερινή παρουσία τους στην εκδήλωση. Έτσι οι χρυσαυγίτες παίξανε το κρυφτούλι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τους αστυνομικούς διοικητές Ν. Επιβατών και Κερασιάς αλλά και μια κλούβα ΜΑΤ ήταν ακροβολισμένοι καθ'όλη την διάρκεια της τελετής προκειμένου να προλάβουν   πιθανά επεισόδια.


πηγή: Ακτιβιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.