Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πόσο κατάλληλο είναι το νερό που πίνουμε;

Σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού στο δήμο Θερμαϊκού, προκύπτουν από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, η οποία, απαντώντας στην Κίνηση Πολιτών Επανομής, αναφέρει ότι στις μεν μετρήσεις που έγιναν το 2012, από την υπηρεσία Υγειονομικού Ελέγχου, διαπιστώθηκε «υπέρβαση σε υγειονομικές παραμέτρους» στα δείγματα από το Μεσημέρι και την παραλία της Επανομής, ενώ για τα έτη 2013 και 2014 «δεν ελήφθησαν δείγματα»!

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ (την προηγούμενη και τη σημερινή). Και κυρίως, ποια είναι τα στοιχεία αναλύσεων του νερού, που η ΔΕΥΑΘ τα κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό και πόσο άλλλαξε η κατάσταση από τις μετρήσεις του 2012, που έδειχναν αυτή την «υπέρβαση» για την οποία κάνει λόγο το επίσημο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας.
Οι κάτοικοι του Θερμαϊκού που είναι ανήσυχοι, με βάση αυτά τα στοιχεία τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλουν να ξέρουν ξεκάθαρα αν το νερό που πίνουν είναι κατάλληλο ή όχι.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας
Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συντάχθηκε σε απάντηση αίτησης της Κίνησης Πολιτών Επανομής, σχετικά με τις χημικές αναλύσεις του πόσιμου νερού στην Επανομή, είναι το ακόλουθο: 
"Σε απάντηση της ανωτέρω (β) σχετικής, σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας έλαβε δείγματα για μικροβιολογική ανάλυση από τα δίκτυα ύδρευσης των ΔΔ Επανομής και Μεσημερίου στις 4-2-13, καθώς κατά τις δειγματοληπτικέ του έτους 2012 διαπιστώθηκε υπέρβαση σε μικροβιολογικές παραμέτρους στα δείγματα που ελήφθησαν από το Μεσημέρι και την Παραλία Επανομής.
Δείγματα για χημική ανάλυση δεν ελήφθησαν για τα έτη 2013 και 2014.

Στοιχεία αναλύσεων του νερού των δικτύων ύδρευσης μπορείτε να αναζητήσετε  στη ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, που έχει τον α' βαθμό ευθύνης για την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Θερμαϊκού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.