Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τα αδέσποτα, ο κ.Μαυρομάτης και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης
Ένα  νέο περιστατικό με επίθεση αδέσποτου σκύλου στο δήμο Θερμαϊκού, αυτή τη φορά εναντίον μαθητή του Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας, έφερε για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την παντελή απουσία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, αλλά και το μέγεθος της συστηματικής παραπληροφόρησης, στην οποία επιδίδεται για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

Όπως καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ και πάνω από δύο μήνες, είχε ειδοποιηθεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο αδέσποτο ότι είχε αρχίσει να γίνεται επιθετικό. Άπειρα ήταν τα τηλεφωνήματα για το θέμα αυτό από τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας, ενώ ακόμη και οι συχνές παρεμβάσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Γιάκη, αγνοούνταν από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος παρ’ όλα αυτά εισπράττει από το Δήμο Θερμαϊκού το υπέρογκο ποσό των 110.000 ευρώ ετησίως.
Με την ευκαιρία, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» αναρωτήθηκε για τους λόγους που κάνουν τον δήμαρχο Θερμαϊκού να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την αποχώρηση του Δήμου από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ και ανέφερε μία συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη για το θέμα αυτό.
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, όταν διαπιστώθηκε το πόσο ασύμφορη για το Δήμο Θερμαϊκού η συμμετοχή του στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, κάθε φορά που διατυπώνονταν από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» το αίτημα αποχώρησης από το Σύνδεσμο και δημιουργίας από το Δήμο δικής μας υπηρεσίας περίθαλψης αδέσποτων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η απάντηση του κ.Μαυρομάτη ήταν ότι… μετάνιωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Καϊτετζίδης για την αποχώρηση από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, καθώς τάχα, τώρα του κοστίζει περισσότερο και θέλει να επιστρέψει πίσω.
Η αποκάλυψη που έκανε ο Σπύρος Κουζινόπουλος για τις διαθέσεις του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και την … ακρίβεια των λόγων του κ. Μαυρομάτη, ήταν εξόχως διαφωτιστική. Όπως είπε:
«Πρόσφατα, στο συνέδριο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο μετείχαμε τόσο ο κ. δήμαρχος Θερμαϊκού, όσο κι εγώ, είχα μία σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, που ήταν ένας από τους εισηγητές και τον ρώτησα για το θέμα αυτό.
-Είναι αλήθεια κ. Καϊτετζίδη ότι μετανιώσατε για την αποχώρηση του Δήμου σας από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και θέλετε να επιστρέψετε;
Γέλασε
-Ευτυχώς που φύγαμε και γλυτώσαμε. Καθώς τώρα, με τα μισά χρήματα περίπου, έχουμε οργανώσει μία δική μας, δημοτική υπηρεσία περίθαλψης αδέσποτων, συνεργαζόμαστε πλέον όχι με έναν αλλά με τρεις κτηνιάτρους ως εξωτερικούς συνεργάτες, γίνονται συνεχώς στειρώσεις και εμβολιασμοί, κι έτσι η κατάσταση στο Δήμο μας, στο θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι απείρως καλύτερη, από ότι στο παρελθόν.

Χωρίς περαιτέρω σχόλια……. 
Και κάτι ακόμη: Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ την επόμενη ημέρα της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανίστηκε και πήρε το επιθετικό σκυλί, όχι όμως και τα έξι κουτάβια που γέννησε πρόσφατα, αγνοώντας το αίτημα των κατοίκων να τα πάρει κι αυτά και να τα περιθάλψει, μέχρι να ορθοποδήσουν. Κι ευτυχώς που ξεδίπλωσαν τα φιλοζωϊκά τους αισθήματα οι περίοικοι, οι οποίοι ταϊζουν τώρα τα έξι κουταβάκια για να τα κρατήσουν ζωντανά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.