Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Έως 31 Μαίου η προθεσμία για τα πλημμυροπαθή κτήρια


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: 
«Με την με αριθ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ.1722/Α321/8 Mαΐου 2017 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, καθορίζονται οι προθεσμίες και οι διαδικασίες στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι με την Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 637/Β/01.03.2017 Φ.Ε.Κ., έγινε η οριοθέτηση των περιοχών που χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου, που έπληξαν ολόκληρο το Δήμο Θερμαϊκού και κλήθηκαν με παλαιότερα Δελτία Τύπου (2-3-17 και 4-4-17) , που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα του Δήμου, όλοι οι πληγέντες που επιθυμούν τον έλεγχο του κτιρίου τους και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού τους, να υποβάλουν τη σχετική αίτησή τους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (τίτλοι ιδιοκτησίας, οικοδομική άδεια εφόσον υπάρχει, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Η προθεσμία αυτή λήγει στις 31-5-2017.

Στις περιοχές που οριοθετήθηκαν χορηγείται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κ.Υ.Α., στεγαστική συνδρομή για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες. Η στεγαστική συνδρομή συνίσταται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και από 40% άτοκο δάνειο που χορηγείται από πιστωτικά ιδρύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.