Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Άθλος: "Εξαφάνισαν" την αντιπολίτευση από την τελετή ορκωμοσίας!

Κακή αρχή, έκανε η διοίκηση Μαυρομάτη, λίγο μετά την ορκωμοσία της, καθώς στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε ύστερα από την εκδήλωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Sun Beach, στην Αγία Τριάδα, κατά την οποία ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος, το νέο 33μελές δημοτικό συμβούλιο και οι 40 τοπικοί σύμβουλοι από τις οκτώ δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού, «εξαφανίστηκαν» ως δια μαγείας οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο κ.Μαυρομάτης ενώ υπογράφει στο πρακτικό ορκωμοσίας
Παρά τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγμένου δημάρχου στην ομιλία του, ότι θα ασκήσει μία «δημοκρατική ενωτική διοίκηση», και ότι θα αντιμετωπίζει «ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς», εντούτοις το σχετικό με την ορκωμοσία δελτίο τύπου, αναφέρεται μόνο στην μακροσκελή ομιλία του κ.Γιάννη Μαυρομάτη. Αντιθέτως, δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ενώ παραλήφθηκαν ακόμη και τα ονόματά τους, ωσάν να μην παραβρίσκονταν, λες και είχαν γίνει αόρατοι!.
Από το χαιρετισμό του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" Σπ.Κουζινόπουλου
Κι όμως, λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κουζινόπουλος και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, είχαν δηλώσει ότι θα βοηθήσουν το έργο του δήμου Θερμαϊκού, με τα τόσα τεράστια προβλήματα, ενώ είχαν ευχηθεί «Καλή Επιτυχία» στο νέο δήμαρχο που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου.
«Είχαμε δηλώσει ακόμη από τη νύχτα των εκλογών, όταν διαμορφώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα, ότι η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση, βοηθώντας στην υλοποίηση όλων των θετικών που θα λαμβάνονται στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα είναι κάθετα αντίθετη με οτιδήποτε βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών» είχε πει στην ομιλία του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».
Ούτε καν αναφορά στο όνομα του απερχόμενου δημάρχου κ.Ι.Αλεξανδρή
Απρέπεια με τον απερχόμενο δήμαρχο
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει επίσης η παραμικρή αναφορά ούτε καν στο όνομα του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος απευθύνοντας με τη σειρά του χαιρετισμό λίγο πριν πάρει το λόγο ο κ.Μαυρομάτης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

Το επίμαχο δελτίο τύπου
Το σχετικό με την ορκωμοσία δελτίο τύπου, που εκδόθηκε από το δήμο Θερμαϊκού έχει ως εξής:
«Με την επίγνωση των χαμένων ευκαιριών και των αδυναμιών που παραλαμβάνουμε, είμαστε αισιόδοξοι για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος».
Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλε στους πολίτες του Θερμαϊκού ο νέος Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής
«Θέλουμε μία δημοκρατική διοίκηση ενωτική, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες, δίνοντάς τους λογαριασμό καθημερινά με ενημέρωση σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος, κωδικοποιώντας τις προτεραιότητες της θητείας του ως ακολούθως:

  1. Θέτουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δράσεων μας, στηρίζοντας τους αναξιοπαθούντες με την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων.
  2. Κάνουμε την καθημερινότητα πιο εύκολη με την αξιοποίηση υπάρχοντος προσωπικού και μηχανημάτων, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την ισότιμη αντιμετώπιση κάθε δημοτικού διαμερίσματος.
  3. Ενισχύουμε την  δημιουργικότητα ιδρύοντας Γραφείο Επιχειρηματικότητητας.
  4. Επενδύουμε στον Τουρισμό, που μπορεί να εξελιχθεί σε «βαριά βιομηχανία» για την περιοχή μας.
  5. Αναδεικνύουμε το πολιτιστικό κεφάλαιο μας και υποστηρίζουμε τη νεολαία με δράσεις στην παιδεία, την άθληση και την ψυχαγωγία.
  6. Διεκδικούμε μεγάλα έργα υποδομής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας όπως ο περιφερειακός δρόμος, τα λιμάνια, τα κάμπινγκ.

Ο νέος Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους Συμβούλους για την εκλογή τους και τόνισε με σημασία το γεγονός ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο δήμο Θερμαϊκού μεγαλύτερη από το μέσο όρο στο σύνολο της χώρας. «Το αποτέλεσμα των εκλογών μας γέμισε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να τα καταφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης μας και των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες, τόσο από τη δυναμική της ομάδας μας, όσο και από την απογοήτευση της σημερινής εικόνας του δήμου μας».

Την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ευλόγησε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ενώ μεταξύ των παριστάμενων ήταν η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακιδου, και οι Βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Γαβριήλ Αβραμίδης και Σταυρούλα Ξουλίδου", κατέληγε το επίμαχο δελτίο τύπου.

2 σχόλια:

  1. Να ήταν μόνο αυτό? Ο κ Αλεξανδρής του ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία ,και αυτός μικρόψυχα μιλούσε ακόμα για ανύπαρκτο έργο και διαλυμένο δήμο. Το απίστευτο όμως ήταν όταν μίλησε για την τεράστια αδικία που βίωσε.... Ποια ήταν αυτή? Το ότι έχασε τις προηγούμενες εκλογές? Ή μήπως ήταν άδικη η δικαιοσύνη που τον αθώωσε για τα χαμένα χρήματα? Μήπως δεν προέβλεψε να καθίσουν όλοι οι άσχετοι καλεσμένοι του και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να περιφέρονταν όρθιοι?Και μετά απ όλα αυτά ζητάει και συναίνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !!!!!!!!! Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΟΜΩΣ,,,,,,,,,,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ................ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.........ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ..........ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΔΗΘΕΝ'' ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ......... ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!!!!!!! ΛΥΠΑΜΑΙ................ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ........ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ................................................ΑΓΝΗ ΚΕΣΤΕΛΙΔΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.