Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Ποιοί κωφεύουν για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών";

Από την αρχή ακόμη της πανδημίας του κορωνοϊού, ρωτούσαμε γιατί το υπουργείο Υγείας δεν φροντίζει έγκαιρα ώστε σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων να μπορεί εφεδρικά να χρησιμοποιηθεί το εγκαταλειμένο από το 2012 νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων Θεσσαλονίκης.  Όπως γράφαμε τότε, στις 5 Απριλίου 2020, για να επαναλειτουργήσει το Λοιμωδών  δεν χρειάζονται μεγάλες και πολυδάπανες επισκευές, παρά μόνο κάποιες μικροβελτιώσεις, η επιστροφή του εξοπλισμού του και φυσικά η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Βγήκαν τότε ορισμένοι και μας χλεύαζαν θεωρώντας μη ρεαλιστική και ανεδαφική εκείνη την πρότασή μας. Χωρίς να σκεφθούν ότι σε περίπτωση ανάγκης, το εγκαταλειμένο αυτό νοσοκομείο θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μόνο για ασθενείς με covid-19.

Επανήλθαμε στις 24 Αυγούστου 2020 με νέα μας ανάρτηση ρωτώντας συγκεκριμένα: "Μήπως να ξανασκεφθούμε το Νοσοκομείο Λοιμωδών;". Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τώρα που όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ειδικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι υπερπλήρεις και θα αρχίσουν οι ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη να στέλνονται στα νοσοκομεία άλλων πόλεων της χώρας, μήπως είναι ώρα μιας τέτοιας απόφασης;

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" λέει η σοφή παροιμία. Και δυστυχώς οι κυβερνώντες κάθε άλλο παρά "φρόνιμα" λειτούργησαν στο θέμα αυτό. Με ορατό τον κίνδυνο οι πολίτες όχι απλά να "πεινάσουν", αλλά να ταξιδέψουν στον άλλο κόσμο.

Για του λόγου του αληθές, παραθέτουμε τις παλιότερες αναρτήσεις μας:

http://farosthermaikou.blogspot.com/2020/08/blog-post_24.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/04/blog-post_54.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου