Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Αντίδραση της ΕΣΗΕΜΘ για αγωγή κατά δημοσιογράφου

Την έντονη αντιθεσή της για την εξοντωτική αγωγή από στέλεχος της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός" κατά της δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού "Στο Κόκκινο", Σταυρούλας Πουλημένη, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη  δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη, που αντιμετωπίζει εξοντωτική αγωγή από στέλεχος της Εταιρίας Ελληνικός Χρυσός για ρεπορτάζ της.

Η αποζημίωση 100.000 ευρώ που ζητάει ο ενάγων από τη δημοσιογράφο, επικαλούμενος παράνομη επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων, όπως και το ενδεχόμενο κράτησης που αντιμετωπίζει η συνάδελφος, συνιστούν απόπειρα να απειληθεί με οικονομική και επαγγελματική εξόντωση.

Ενέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και της ελευθερίας του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την συνάδελφο στη διεκδίκηση του δικαιώματος να δημοσιεύει ελεύθερα κάθε εύρημα της έρευνάς της, εφόσον ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.