Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Σε συλλαλητήρια κατά του αυταρχισμού καλεί η ΕΕΔΥΕ

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, φορείς του λαϊκού κινήματος, την Τετάρτη 17 Μάρτη στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), προκειμένου να ενώσουν όλοι τη φωνή στον αγώνα για την προστασία της υγείας και την επιβίωση του λαού, ενάντια στην ένταση της καταστολής, στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:

"Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την επιβολή του lockdown και η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων στο μισθό και στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας κλιμακώνεται. Τα νομοσχέδια που σαρώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που ορθώνουν  ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς στην παιδεία, που στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, που εδώ και τόσα χρόνια διέλυσαν το σύστημα υγείας αφήνοντας αθωράκιστο το λαό μας μπροστά στην επέλαση της πανδημίας έχουν κοινό παρονομαστή την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι τυχαίο ότι τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι κλινικάρχες μπουκώνουν με ζεστό χρήμα, που βγαίνει από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Αυτό το ταξικό πρόσημο προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων έχει και η πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Αντί η κυβέρνηση να προσλάβει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, να φροντίσει για τη συντήρηση και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς που θα εγγυώνται την προστασία και την ασφάλεια του λαού, εξακολουθεί να δαπανά πάνω από 4 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Δίνει πάνω από 5 δις ευρώ ζεστό χρήμα για νέους εξοπλισμούς, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε πεδίο βολής με τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Με την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις ενισχύει τη βάση της Σούδας, όλο το πλέγμα των ήδη υπαρχουσών υποδομών και δημιουργεί και νέες μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Παίζει με τη φωτιά συμμετέχοντας σε δεκάδες πολεμικές αποστολές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.

Επιχειρεί άλλοτε με το καρότο και με το πρόσχημα της πανδημίας και άλλοτε με το μαστίγιο να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη λαϊκή αντίδραση, που μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική. Γι αυτό κι εντείνει την καταστολή, τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία, επιχειρώντας να φιμώσει κάθε αγωνιστική φωνή και να περάσει δια «πυρός και σιδήρου» την αντιλαϊκή της πολιτική. Φτάνει σε σημείο να ανάγει σε εχθρό τον ίδιο το λαό! Συκοφαντεί όσους αγωνίζονται προσπαθώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας τα χιλιάδες κρούσματα, τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ως εδώ όμως! Είναι γελασμένοι η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία αν νομίζουν ότι θα τους περάσει! Βγαίνουμε μπροστά, διεκδικώντας μαχητικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας! Κόντρα στην αστυνομοκρατία, στην ένταση της καταστολής, στον αυταρχισμό, στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.