Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη

Μεγάλη απώλεια για την μαχόμενη δημοσιογραφία, τη Βόρεια Ελλάδα και την αριστερά, αποτελεί ο θάνατος ενός εξαιρετικού εργάτη της ενημέρωσης και κοινωνικού παράγοντα, του δημοσιογράφου Παναγιώτη Νεστορίδη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 55 ετών έπειτα από μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωσή της, θρηνεί τον θάνατο του Παναγιώτη Νεστορίδη, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη.

Γεννημένος το 1965 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο Παναγιώτης Νεστορίδης έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994 και έκτοτε η διαδρομή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνδικαλιστική δράση του κλάδου, την οποία υπηρέτησε από πολλές διαφορετικές θέσεις: ως μέλος (2002-2004) και κατόπιν (2004-2008) αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (2001-2004),  ως μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (από το 2009 έως σήμερα). Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, άσκησε σε αυτό τα καθήκοντα του με συνέπεια, προσήλωση, και ένταση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποχρεώσεις του ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η πολύπλευρη δράση του είχε πάντοτε ως ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την Περιφέρεια και χάρη σε αυτήν κερδήθηκε πολύ έδαφος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αλλά και την εδραίωση της περιφερειακής Ενημέρωσης ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα στην ιεράρχηση του κλάδου και της πολιτείας. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάγκη όχι μόνο ως συνδικαλιστής, αλλά και με το πλούσιο δημοσιογραφικό έργο του και τις επιλογές του από όποιες θέσεις ευθύνης ανέλαβε σε Μέσα που δούλεψε. 

Εργάστηκε στις εφημερίδες Εβδόμη Καβάλας, Ριζοσπάστης, Επενδυτής, Οικονομική, Νέα Εγνατία, Πρώτη,  Αγγελιοφόρος, Έθνος, στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, στο Ράδιο Ζ, στον 904 Αριστερά στα FM, ενώ δημιούργησε σε συνεργασία με συναδέλφους την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr. Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ (ΤV100, FM100).

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΜΘ, διατυπώνοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος: "ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη στερεί τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης από τη συγκροτημένη, παραγωγική και νηφάλια προσέγγισή του στα ζητήματα της Ενημέρωσης, που πάντα συνδυαζόταν με αγωνιστικό πνεύμα και γόνιμη διεκδικητική διάθεση. Στερεί επίσης το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα από έναν συνεπή υπερασπιστή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια μάχη για τις ασφαλιστικές και εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου, που δόθηκε χωρίς τον Παναγιώτη Νεστορίδη".

Η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Νεστορίδη θα γίνει αύριο, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, στις 17.00, στο νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.

Ο Π. Νεστορίδης με τους συνυποψηφίους του στο νομό Καβάλας το 2019 και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα
Η πολιτική του δραστηριότητα
Ο Π.Νεστορίδης ανέπτυξε επίσης έντονη πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το 2007 με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 με το ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Καβάλας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ίδιας χρονιάς με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Κώστα Κατσιμίγα.

Καλό σου ταξίδι φίλε και συνάδελφε Παναγιώτη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.