Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ν.Καπραβέλος: "Λάθος η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας"

Για λάθος στρατηγική στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας επέκρινε τους κυβερνώντες ο διευθυντής  της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι κυνηγούν την ανθρώπινη δραστηριότητα αντί να εφαρμόζουν τακτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό , εάν το κράτος εφαρμόσει αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχει φόβος να κινδυνεύσει η κοινωνία από τους υγιείς. Και σημείωσε με έμφαση: "Εάν δύο άνθρωποι που ο ένας έχει εμβολιαστεί και ο άλλος έκανε τεστ και είναι αρνητικός, για ποιο λόγο να μην μπορούν να πιούν ένα κρασάκι οι δυο τους. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Και μάλιστα σε μια παραδεισένια χώρα όπως είναι η Ελλάδα".

Αναφορικά με την μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο διευθυντής της ΜΕΘ του "Παπανικολάου" παρατήρησε: "Οπωσδήποτε η ευθύνη του καθενός είναι πάρα πολύ σημαντική. Αλλά όταν το κράτος εξαντλείται σε μέτρα που δεν έχουν λογική, τότε είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Δηλαδή περιορίσαμε το ψάρεμα και το κυνήγι, αντί να δώσουμε κίνητρα να ασχοληθούν οι άνθρωποι με τέτοιες δραστηριότητες, προκειμένου να αποφεύγουν το συνωστισμό, να φύγουν από τη λογική του να μπουν σε ένα λεωφορείο ή να πάνε σε ένα σούπερ μάρκετ. Όταν το κάνεις αυτό, είναι λογικό να κουράζεις τον κόσμο. Πουθενά δεν μπορείς να περιορίσεις την ανθρώπινη δραστηριότητα. Διακόσια χρόνια πάτε πίσω, θα δείτε ότι καραντίνα σε υγιείς ανθρώπους δεν μπορείς να βάλεις. Μόνο αυταρχικά καθεστώτα με την απειλή των όπλων μπορούν να επιβάλουν". 

Σε άλλο σημείο ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι αυξάνονται οι προσελεύσεις ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φέρνοντας ως παράδειγμα το νοσοκομείο "Παπανικολάου" όπου χτες Παρασκευή υπήρξαν εμφανίστηκαν 100 άτομα με covid-19 από 40-50 που ήταν τις προηγούμενες εβδομάδες και έγιναν 50 εισαγωγές εκεί που ήταν 30-35 πριν.

Τέλος επισήμανε σχετικά με την κατάρρευση του συστήματος υγείας ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου, καθώς η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι άκρως επικίνδυνη, γιατί μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ασθενούς. "Εμείς οι γιατροί προσφέρουμε ότι μπορούμε αλλά ο ασθενής δεν εισπράττει αυτά που χρειάζεται".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.