Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Όταν πέσει νεκρός ένας περιπατητής σε πλατεία, πού θα κρυφτεί ο Χρυσοχοΐδης;

του  Γιώργου Καρελιά

Στη δεκαετία του ’90 ο Μητσοτάκης(πατήρ) είχε δώσει το ελεύθερο στους αστυνομικούς με την εμβληματική φράση «το κράτος είστε εσείς». Ο σημερινός Μητσοτάκης δεν το έχει πει ακόμα. Εχει αφήσει το έργο σε έναν πολιτικό εξωμότη. Έναν πρώην αντιδεξιό, ο οποίος(ως σοσιαλιστής) είχε καταγγείλει τα αστυνομικά γιουρούσια των «αδέξιων δεξιών». 

Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος έχει υπό τις διαταγές αυτούς που εισβάλλουν σε σπίτια(περίπτωση Ινδαρέ) και όπου αλλού γουστάρουν.

Χτες εισέβαλαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όχι δεν είχαν μαζευτεί εκεί υποστηρικτές του Κουφοντίνα, περιπατητές είχαν πάει. Ανθρωποι που, χάρη στα «έξυπνα» μέτρα Τσιόδρα-Χαρδαλιά, δεν μπορούν να φτάσουν έως το παραλιακό μέτωπο και πήγαν-πού αλλού;-στη μοναδική κοντινή πλατεία. Οι πραιτοριανοί , λοιπόν, του Χρυσοχοίδη δεν βρήκαν τρομοκράτες, αλλά κάπου έπρεπε να δείξουν τον τσαμπουκά τους. Και τον έδειξαν ακόμα και σε οικογένειες με παιδιά. Δυστυχώς για τους θρασύτατους ψεύτες, υπαλλήλους του Χρυσοχοίδη, τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο(και προβλήθηκαν ακόμα και από συστημικά κανάλια-MEGA), δείχνουν τα ανδραγαθήματα των δίποδων με τη στολή.

Αλήθεια, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος και η Επιτροπή του, στην οποία ο Χρυσοχοίδης έχει αναθέσει(!) να ερευνά για την αστυνομική βία, που βρίσκονται; Εχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει; Καιρό έχουμε να τους ακούσουμε.

Από τη μια το δόγμα «νόμος και τάξη» προς ικανοποίηση του σκληρού δεξιού ακροατηρίου και από την άλλη τα ανόητα μέτρα απαγορεύσεων, που στέλνουν αναγκαστικά χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται σε λίγους ελεύθερους χώρους, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Κάποιοι υπάλληλοι του Χρυσοχοίδη έχουν αποθρασυνθεί και είναι θέμα χρόνου, μέσα στον οίστρο τους, να τσακίσουν μέχρι θανάτου κάποιον δυστυχή περιπατητή, που θα τολμήσει να τους στραβοκοιτάξει. Και τότε, αν συμβεί το μοιραίο, ο Χρυσοχοίδης δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.

Κι επειδή δεν το έχει καταλάβει, σήμερα συμβαίνει αυτό που λέει ο στίχος του Βιργίλιου: «Ένα φίδι κρύβεται στα χόρτα». Αυτός το μεγάλωσε και κάποια στιγμή θα τον φάει…

Πηγή: News 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.