Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Άρχισαν προετοιμασίες για την Παναγία τη Μηχανιώτισσα

Άρχισαν οι προετοιμασίες στη Νέα Μηχανιώνα για την μεγάλη εορτή της Παναγίας Φανερωμένης, της «Παναγίας της Μηχανιώτισσας», όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται. Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, προβλέπεται ότι θα συρρεύσουν δεκάδες χιλιάδες προσκυνητών στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο ιερός ναός της Παναγίας είναι καθ΄όλα έτοιμος να δεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς, στα σημεία από όπου θα γίνει η λιτάνευση έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, ενώ από σήμερα, αρχίζουν να στήνονται στους κεντρικούς δρόμους οι πάγκοι των μικροπωλητών.
Όπως είπε στον «Φάρο του Θερμαίκού» η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, κ. Μαρία Λιόλιου, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, ενώ άρχισαν ήδη να τοποθετούνται κιγκλιδώματα στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η σεπτή περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.
Παράλληλα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης είναι φέτος μεσοβδόμαδα, γιαυτό και το καθιερωμένο πανηγύρι θα είναι διάρκειας εννέα ημερών. Θα αρχίσει την Κυριακή  18 Αυγούστου και θα τελειώσει την επόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου.
Λόγω της εορτής, δεν θα γίνει την Πέμπτη 22 Αυγούστου η λαϊκή αγορά της Νέας Μηχανιώνας, καθώς στο χώρο όπου αυτή πραγματοποιείται, θα λειτουργήσει προσωρινά η αφετηρία των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Αύριο, αναμένεται να εκδοθεί και το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού.
Διαβάστε περισσότερα για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα και τα θαύματά της στο σχετικό ειδικό μας αφιέρωμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.