Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Όταν η ΑΕΠΙ απαιτεί... άδεια για τα τραγούδια της εξορίας!

Απίστευτη προκλητική ενέργεια της λεγόμενης «Εταιρίας Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας» (ΑΕΠΙ) η οποία με έγγραφό της στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ζητάει εξηγήσεις γιατί σε εκδήλωση που είχε γίνει  στις 20 Απριλίου 2013, την παραμονή της επετείου του πραξικοπήματος, δεν είχε ληφθεί… άδεια της ΑΕΠΙ για τη μετάδοση τραγουδιών της εξορίας!!

Η εκδήλωση αυτή, είχε γίνει με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, είχε οργανωθεί από το Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου της δικτατορίας, καθώς και από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και στη διάρκειά της ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελούνταν από πρώην εξόριστους, είχε ερμηνεύσει τραγούδια που γράφτηκαν από πολιτικούς κρατούμενους της χούντας στις φυλακές και τους τόπους εκτόπισης.

Για αυτά ακριβώς τα τραγούδια η ΑΕΠΙ όχι μόνο ήθελε να εισπράξει «πνευματικά δικαιώματα», αλλά και επικαλούμενη νόμο που απαιτεί την έκδοση αδείας «που να επιτρέπει ή να απαγορεύει τη δημόσια εκτέλεση έργων», στην ουσία θέλει να επιβάλει ένα είδος λογοκρισίας των έργων που παρουσιάζονται στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.