Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μία διαφήμιση για την Περαία πριν 86 χρόνια!!

Διαφημίσεις μιας άλλης εποχής, πριν 86 χρόνια, λίγο μετά τη δημιουργία της Περαίας από τους Μικρασιάτες και Θρακιώτες πρόσφυγες, που πρώτοι κατοίκησαν στα παράλια του Θερμαϊκού και δουλεύοντας σκληρά, δημιούργησαν την πολύβουη πόλη που γνωρίζουμε σήμερα.

Ένας από τους πρώτους εκείνους κατοίκους, σκέφθηκε, όπως διαβάζουμε στη διαφήμιση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Μακεδονία, της 5ης Αυγούστου 1927, να δημιουργήσει «το μοναδικόν Κέντρον της παραλίας τηςε γραφικής εξοχικής κωμοπόλεως Περαίας, ανακαινισθέν, με νέαν Διεύθυνσιν, πλουτισθέν με πιάνο και πλήρη τζαζ-μπαντ, διαθέτει και κυλικείον με τιμάς λαϊκωτάτας».

Η διαφημιστική καταχώρηση ενημερώνει επίσης ότι «κάθε εκδρομεύς θα εύρη υπηρεσίαν προθυμοτάτην, άκραν καθαριότητα, ψάρια φρέσκα της ώρας και ζύθον αφρώδη παγωμένον». 
Κι επειδή, όπως φαίνεται, η Θεσσαλονίκη θα ήταν «καμίνι» εκείνη την εποχή, όπως και σήμερα, η διαφήμιση κατέληγε με την επωδό: «Όλοι λοιπόν εις την Περαίαν, όπου με ελάχιστα έξοδα απολαμβάνετε την δροσιά του Θερμαϊκού, απαλλασσόμενοι για λίγο από το καθημερινό καμίνι της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.