Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μήπως να ανέβουν στις σκουπιδιάρες οι δημοτικοί μας άρχοντες;

Το αδιαχώρητο, σημειώθηκε κι αυτό το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του Θερμαϊκού, από δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς που αναζητώντας λίγη δροσιά, είχαν κατακλύσει κάθε ελεύθερο χώρο στις αμμουδιές της Περαίας, του Ποταμού Επανομής, των Νέων, Επιβατών, της Αγίας Τριάδας. Ενώ γεμάτες ήταν και οι κοντινές προς τη Νέα Μηχανιώνα παραλίες του Κτήματος Καραγκιόζη, της «Όασης» και της Τούζλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, δεν ήταν σε κάποια λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ή στο δρόμο προς Χαλκιδική, αλλά στην περιοχή των αναψυκτηρίων του Ποταμού, ειδικά προς την ακτή Ρετζίκα, από τα χιλιάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα που είχαν καταλάβει κάθε ελεύθερο χώρο του χωματόδρομου.
Κι όμως, όλοι αυτοί οι επισκέπτες, που θα έπρεπε να φεύγουν από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις, ποια ήταν η εικόνα που αποκόμιζαν; Βουνά από σκουπίδια, ξεχειλισμένοι κάδοι, πεταμένα μπάζα, τρυπημένες από γάτες και ποντίκια σακούλες σκουπιδιών.
Ιδιαίτερα στην τεράστια ακτή  από τον Ποταμό προς τη Νέα Ηράκλεια, το αίσθημα της αηδίας ήταν ανάμικτο με το φόβο για τον κίνδυνο ασθενειών, καθώς όλη η παραλία θυμίζει μια απέραντη χωματερή.
Αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού. Ξέρουμε την αγωνία της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση καυσίμων ώστε να κινηθούν τα απορριμματοφόρα.  Όμως οι δημοτικοί μας άρχοντες στο θέμα της καθαριότητας, θα έπρεπε  να στρέψουν όλο το ενδιαφέρον και να εστιάσουν την προσοχή τους. Τα απορριμματοφόρα αυτή ειδικά την περίοδο, μέχρι τέλους Αυγούστου τουλάχιστον, θα έπρεπε να κινούνται όλες τις μέρες της εβδομάδος και όχι μόνο Δευτέρα με Παρασκευή. Και αν δεν υπάρχει προσωπικό να εργαστεί τα Σαββατοκύριακα, θα έπρεπε να ανέβουν πάνω στις σκουπιδιάρες οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, για να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τον τόπο και όχι να καταπιάνονται με τα τοπικά προβλήματα μόνο κάθε προεκλογική περίοδο.

Σήμερα κιόλας, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (σε τέτοια θέματα δεν χωράει ούτε παραταξιοποίηση, ούτε «ταρζανιές» από τους διάφορους «σωτήρες» του δήμου) θα έπρεπε να κηρύξουν μία εκστρατεία καθαριότητας. Ζητώντας από τους δημότες να συστρατευθούν στο έργο καθαρισμού του δήμου και των ακτών του. Οι παραλίες του δήμου Θερμαϊκού θα πρέπει να λάμπουν από καθαριότητα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, την τελευταία ευκαιρία που έχουμε να δείξουμε μια ευπρεπή εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής. Το παράδειγμα πρέπει να το δώσουν πρώτοι οι δημοτικοί άρχοντες, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι τοπικοί παράγοντες, ώστε να συστρατευθούν πίσω τους και οι δημότες. Θα το κάνουν; Θα βοηθήσουν στο ξεβρώμισμα του δήμου Θερμαϊκού; «Αμ έπος, αμ έργον», που έλεγαν και οι αρχαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.