Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ι.Αλεξανδρής: "Η χειρότερη θητεία για τους δημάρχους"

Αυτοκριτική από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος σε συνέντευξή του στο μηνιαίο περιοδικό «Αλήθεια της Μακεδονίας», που εκδίδει η κ.Κατερίνα Βελλίδη, παραδέχεται ότι η τρέχουσα θητεία, είναι η χειρότερη για τους εν ενεργεία δημάρχους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, τη στιγμή που οι δημότες έχουν πολύ μικρό δείκτη ανοχής.

«Είναι γεγονός ότι η επανεκλογή μας συνέπεσε σχεδόν με την έναρξη της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες συρρικνώθηκαν, κι αυτό λειτούργησε αρνητικά στην κανονική υλοποίηση του προγράμματος, βάσει του οποίου μας εξέλεξαν οι δημότες», λέει ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Παρατηρώντας όμως ότι το έργο μιας δημοτικής αρχής πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο αξιολόγησης της από μέρους των πολιτών, εφόσον όμως υπάρχουν και οι οικονομικές δυνατότητες.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει ο δήμος την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει ότι με τα δύσκολα οικονομικά του δήμου, σίγουρα μειώνεται η δυνατότητα πλήρους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και προσθέτει: «Είχαμε πάρει αποφάσεις ελάφρυνσης στο μέτρο του δυνατού, όπως η μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Γίνεται προσπάθεια εξισορρόπησης των δημοτικών τελών, γιατί υπήρχε μεγάλη ανισομέρεια μεταξύ των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Επίσης δωρεάν πολιτικοί γάμοι, ενίσχυση απόρων οικογενειών με εφάπαξ καταβολή χρημάτων κάθε χρόνο, λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείθου, κοινωνικού φαρμακείου, ενίσχυση της προσπάθειας των ενοριών με τρόφιμα για το συσσίτιο κ.α.».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το τι θα ήθελε που δεν κατάφερε να το υλοποιήσει ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει ότι είναι ο ίδιος άτομο με αυξημένο δείκτη τελειομανίας, κάτι που δεν συνάδει με τους ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης, και συμπληρώνει: «Πολλά οραματίζεται κάποιος όταν είναι εκτός διοίκησης. Όταν όμως τα ζήσεις από μέσα, αντιλαμβάνεσαι ότι ελάχιστα μπορούν να γίνουν και αυτό με δυσκολία και με μεγάλη προσπάθεια. Αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά με τους κακόβουλους κριτές που ουσιαστικά δε γνωρίζουν τις δυσκολίες της δημόσιας διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.