Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Νέες ελπίδες (;) για ολοκλήρωση της αποχέτευσης Επανομής


Στην κατάθεση δύο μελετών για υλοποίηση έργων αξίας 9.849.947,46 € προέβη ο Δήμος Θερμαϊκού, απαντώντας θετικά στην κατεπείγουσα πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για επίσπευση της απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα «ώριμα» έργα, που επιλέχθηκαν, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, είναι μείζονος σημασίας  για το Δήμο.
Ως έργο πρώτης προτεραιότητας για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου θέτει την αποχέτευση της   Επανομής, προϋπολογισμού 8.890.240,00 €, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η δεύτερη μελέτη, αφορά στο έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων δήμου Θερμαϊκού, αξίας 959.707,46 €, το οποίο περιλαμβάνει τη συλλογή και διαχείριση οργανικών (κλαδιών, πράσινων υπολειμμάτων κλπ) και ογκωδών υλικών, μέσω της διαμόρφωσης χώρου διαχείρισης και της προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων και την εφαρμογή του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.
«Έχουμε την υποχρέωση να συμπράξουμε στη δημιουργία έργων υποδομής, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της απασχόλησης. Γι’ αυτό το λόγο, γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, είχαμε από πριν έτοιμα έργα, τα οποία, μέχρι την έκδοση της επείγουσας πρόσκλησης του Υπουργού, είχαν όλες τις απαραίτητες άδειες δημοπράτησης. Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να συντάσσουμε μελέτες για ένταξη και άλλων έργων στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε, όταν ανοίξουν τα ανάλογα προγράμματα, να είμαστε από τους πρώτους που θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά», επεσήμανε ο Δήμαρχος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.