Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Θαύμα, θαύμα: Εμφανίστηκε επιτέλους το ΣΥΠΠΑΖΑΘ!

Χρειάστηκε η βροχή καταγγελιών από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και η απειλή που διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίασή του, για αποχώρηση, λόγω των πλημμελών υπηρεσιών που προσφέρει, ώστε να δεήσει το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και να στείλει αυτοκίνητο, το μεσημέρι της Τετάρτης, για να παραλάβει από την περιοχή του δημοτικού Γυμναστηρίου της Νέας Μηχανιώνας προς περίθαλψη, μία άρρωστη σκυλίτσα.

Όπως έλεγαν οι περίοικοι, το πρόβλημα με τη σκυλίτσα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και οι ίδιοι τηλεφωνούσαν συνεχώς στο «Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης» (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), αλλά το τηλέφωνο είτε δεν απαντούσε, ή όποτε πετύχαιναν κάποιον στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τους έλεγε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο συνεργείο.
Ο δήμος Θερμαϊκού αν και είναι ένας από τους τρεις εταίρους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, μαζί με τους δήμους Καλαμαριάς και Θέρμης και «μοσχοπληρώνει» το Σύνδεσμο, εν τούτοις οι υπηρεσίες που απολαμβάνει από αυτόν, είναι ασήμαντες έως μηδαμινές.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Σταύρος Ζαμπέτογλου, που προσήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να δώσει εξηγήσεις, απαντώντας σε ερώτησή μας δήλωσε ότι το προηγούμενο έτος, ενώ ο Σύνδεσμος έλαβε από το δήμο Θερμαϊκού το ποσό των 125.000 ευρώ, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων με τα οποία ασχολήθηκε στην περιοχή ήταν αόριστα «περίπου 100», δηλαδή κάπου 1.250 ή περισσότερα ευρώ για κάθε αδέσποτο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ αρνήθηκε την πρόταση που διατύπωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης για τη δημιουργία παραρτήματος του Συνδέσμου, στα όρια του δήμου, για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Νωρίτερα, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 300 αδέσποτα σκυλιά στην παραλία, μερικά των οποίων είναι λυσσασμένα.
Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την άσχημη κατάσταση που υπάρχει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με τα αδέσποτα ζώα, αλλά και την παντελή αδιαφορία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ να εκτελέσει ένα έργο για το οποίο πληρώνεται αδρά από το δήμο και είναι η στείρωση και ο εμβολιασμός των αδέσποτων και η περίθαλψη όσων από αυτά είναι άρρωστα. «Τηλεφωνούσα άπειρες φορές στα γραφεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και όποιες ώρες και αν έπαιρνα, ποτέ κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο», δήλωσε αγανακτισμένη η πρόεδρος του ΔΗΠΑΚΥΘ κ.Κατερίνα Χατζηχριστοφή.

Το ζήτημα αυτό, ένωσε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και κοινός ήταν ο προβληματισμός που επικράτησε για την αποχώρηση από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ - όπως έκανε πρόσφατα και ο δήμος Πυλαίας-Πανοράματος- και τη δημιουργία από το δήμο Θερμαϊκού δικής του υπηρεσίας περίθαλψης αδέσποτων. Και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος παλαιότερα του δήμου στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ,  δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Γιάννης Τσακμάκας με 70-80.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή τα μισά χρήματα που σήμερα καταβάλλονται, θα μπορούσε ο δήμος Θερμαϊκού να λειτουργήσει αυτοτελώς ένα δικό του κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων. 

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο κ. Μαυρομάτης και η διοίκηση του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα 125,000 ευρώ που θα καταβάλει ο Δήμος Θερμαικού στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ για το 2015 για την δήθεν φροντίδα αδέσποτων, ενώ με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν σοβάρες επεμβάσεις -μέχρι και προσλήψεις ιατρών- στο Κ.Υ. Ν. Μηχανιώνας που εξυπηρετεί ανθρώπους, και όχι ζώα?!
    Στους καιρούς που ζούμε θα ήταν προτιμότερο να είμαστε πρωτίστως ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ και έπειτα ΦΙΛΟΖΩΟΙ. Εκτός βέβαια εάν ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ εκτός από αδέσποτα, περιθάλπτει και τρωκτικά που ροκανίζουν τα κονδύλια του Δήμου.
    Συμφωνώ με την πρόταση του κ Τσακμάκα,οτι θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα η ίδια δουλειά. Αν και πάλι το ποσό των 70,000 ευρώ είναι και πάλι εξωφρενικά υψηλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1250 ευρώ για κάθε ζώο??? Στο διαβαλκανικό τα διακομίζουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.