Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Μία οφειλόμενη απάντηση στη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού

Βρήκε τη μέρα, Πρωταπριλιά, η διοίκηση Μαυρομάτη για να εξαπολύσει - παραποιώντας στο έπακρο την αλήθεια, κατά τη συνήθη τακτική της -νέα συκοφαντική επίθεση κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεφύγει από την πλήρη απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει από τους δημότες του Θερμαϊκού με τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις και τις ολοκληρωτικής νοοτροπίας πρακτικές.

Τολμάει και μιλάει για «σπίλωση», για «συκοφαντίες» και «ύβρεις» o δήμαρχος που έκανε επιστήμη και ψωμοτύρι τη λασπολογία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, την προβοκάτσια και τη συκοφαντία, θεωρώντας ότι θα τους πλήξει και θα τους εξοντώσει.
Και φυσικά, κατά τη γνώριμη τακτική του κ.Μαυρομάτη, προσπαθεί να ξεπεράσει με υπεκφυγές, ως συνήθως, το μέγα ζήτημα που οδήγησε τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στην απόφαση να παραιτηθούν από όλα τα αξιώματα που κατέχουν στο Δήμο Θερμαϊκού. Και δεν είναι άλλο από τη συστηματική φίμωση της παράταξής μας. Από το μεθοδευμένο προκλητικό κλείσιμο των μικροφώνων κάθε φορά που προσπαθούσαμε να αναφερθούμε στα λάθη, τις παραλείψεις, τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής. Κάθε φορά που θίγαμε το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους. Τις χωρίς αρχή και τέλος αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις. Την επιχειρούμενη εκποίηση της δημοτικής περιουσίας. Και κυρίως, κάθε φορά που καταγγέλαμε τη διοίκηση Μαυρομάτη, που ενώ προεκλογικά έταζε στους δημότες «μείωση των δημοτικών τελών κατά 15% τουλάχιστον», όχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή μείωση στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών, αλλά απεναντίας φροντίζει να φορτώνει τους δημότες με διαρκώς περισσότερα χαράτσια.
Μόνο θυμηδία, προκαλεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «αποδείξει» ότι τάχα δεν φιμώνει τη φωνή της «Συμπολιτείας», με το επιχείρημα ότι «αν και επανειλημμένως  τους έχει ζητηθεί, αρνούνται  πεισματικά ν’ αρθρογραφήσουν  στην εφημερίδα του Δήμου».
Σε ποια εφημερίδα αναφέρεται ο κ. Μαυρομάτης; Μήπως στην εφημερίδα η οποία, στις 32 σελίδες της κάθε μήνα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία της σελίδα, λιβανίζει ασύστολα και προκλητικά τον κ.Μαυρομάτη, αποσιωπώντας όχι μόνο το έργο, τις προτάσεις, τις υποδείξεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά κι αυτή ακόμη τη δραστηριότητα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής τους, που είναι «εξαφανισμένοι» από το προπαγανδιστικό προσωπικό έντυπο που κυκλοφορεί ο δήμαρχος Θερμαϊκού με τα χρήματα των δημοτών μας;
Ζητήσαμε πριν ακόμη εκδοθεί η εφημερίδα, τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής συντακτικής επιτροπής από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Και το κυριότερο, τη σύνταξη ενός κώδικα δεοντολογίας, ώστε η εφημερίδα να λειτουργεί σε δημοκρατικά πλαίσια, να παρουσιάζει αντικειμενικά τις δραστηριότητες του Δήμου και να εξασφαλίζει την πλουραλιστική ενημέρωση των δημοτών. Αντί αυτού, ο ηγεμόνας που διοικεί το Δήμο Θερμαϊκού και ο οποίος βγάζει σπυράκια όταν ακούει για δημοκρατία, για διαφάνεια, για δεοντολογία και πλουραλισμό, έκανε τη μεγάλη «χάρη» στις δημοτικές παρατάξεις να διαθέσει χώρο 300 λέξεων για την κάθε μία, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο μιας σελίδας. Και στις υπόλοιπες 31 σελίδες να επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου αυτοπροβολή που μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα συναντά κανείς.
Παρά τα σοβαρά αυτά ολισθήματα, καλούμε έστω την ύστατη στιγμή το δήμαρχο Θερμαϊκού να αντιληφθεί ότι οδηγεί το Δήμο στο γκρεμό. Του ζητάμε να βάλει τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο, ο οποίος γρήγορα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο όχι μόνο τους δημότες μας, αλλά πρωτίστως τον ίδιο και τη διοίκησή του και κυρίως, θα απομονώσει το Δήμο μας από την κοινωνία. Θα βρει το θάρρος, έστω αυτή τη στιγμή να το πράξει ή για μία ακόμη φορά θα βάλει το κεφάλι στην άμμο, όπως η στρουθοκάμηλος; Θα το δούμε το επόμενο διάστημα.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.