Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τα ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης τίμησαν την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τη ναζιστική σκλαβιά

Μοναδικές στιγμές, έζησαν εκατοντάδες ηλικιωμένοι της Θεσσαλονίκης στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε στην αίθουσα «Μ.Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, το διοικητικό συμβούλιο των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης για την 30η Οκτωβρίου 1944, με τη συμπλήρωση 72 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ήταν μία σπονδυλωτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα "Μ.Αναγνωστάκης" του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε ενημερωτική ομιλία για την περίοδο του πολέμου στα αλβανικά βουνά, την Κατοχή, την Αντίσταση και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, χάρις στα χτυπήματα των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΛΑΣ.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των 14 ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου, δημοτική σύμβουλος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος που αναφέρθηκε στο χρονικό εκείνων των γεγονότων, στις θυσίες του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης εκείνα τα δύσκολα χρόνια αλλά και στις προσπάθειες των δυνάμεων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ να διαφυλάξουν ανέπαφες τις υποδομές της πόλης, καθώς οι χιτλερικοί αποχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη τις είχαν υπονομεύσει για να τις ανατινάξουν.
Ακουλούθησε η ανάγνωση αποσπασμάτων από έργα γνωστών λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης που αναφέρονται στα γεγονότα της Κατοχής και της απελευθέρωσης (Γ.Ιωάννου, Ντ. Χριστιανόπιουλος, Γ.Βαφόπουλος, Ν.Μπακόλας κ.α.). Τα κείμενα διάβασαν η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγαθαγγελίδου και μέλη των Ομάδων Ανάγνωσης των ΚΑΠΗ δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα πλαισίωσαν τέσσερις πολυμελείς χορωδίες καθώς και το χορευτικό συγκρότημα των ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Γεωργία Ρανέλλα και πάνω από 300 γυναίκες και άνδρες, μέλη των ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.