Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πρώην στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης, ανάσα ζωής

Με κεντρικό σύνθημα «Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης, ανάσα ζωής για όλη τη Θεσσαλονίκη» , η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» (ΡΕΚΚ) διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου, και ώρα 6μμ , εκδήλωση μέσα στο πρώην στρατόπεδο.

Το αίτημα που προβάλλει η ΡΕΚΚ με αυτή την εκδήλωση, είναι η μετατροπή του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα από χώρο εγκατάλειψης σε ανάσα για όλη τη Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου Πρασίνου και της απόδοσής του στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους κατοίκους ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης , Υπουργός Επικρατείας καθώς και Βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Μένιου Αλεξιάδη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και άλλοτε Δημάρχου Καλαμαριάς, που έδωσε αγώνες για την προστασία και νομική θωράκιση του χώρου.
Θα ακολουθήσει δενδροφύτευση ενός δένδρου αφιερωμένου σε αυτόν.

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες της Καλαμαριάς, ενώ προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος στη σχετική συζήτηση και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, διατυπώνοντας τις δικές τους σκέψεις και απόψεις γιαυτό το ζωτικό για την Καλαμαριά, αλλά και για την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη, ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.