Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Δημότες Θερμαϊκού: Πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη για να απολαύσουν τη χειρότερη καθαριότητα

«Το σύστημα με τον ιδιώτη στην καθαριότητα, απέτυχε παταγωδώς στο δήμο Θερμαϊκού, όπου εδώ και τρία χρόνια η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από εργολάβο καθαριότητας, με συνέπεια όλες οι περιοχές του Δήμου και πρωτίστως οι τουριστικές, να είναι κατά 50% πιο βρώμικες από ότι πριν, όταν τα σκουπίδια μαζεύονταν από την δημοτική υπηρεσία καθαριότητας», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιοσταθμό stokokkino και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» παρουσίασε αναλυτικά την τεκμηριωμένη μελέτη που εδώ και δύο χρόνια παρουσίασε η δημοτική του κίνηση και από την οποία προκύπτει ότι αν, αντί του ιδιώτη, ο Δήμος Θερμαϊκού οργάνωνε σωστά τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και το ανάλογο προσωπικό, τότε και καλύτερες υπηρεσίες θα πρόσφερε στους δημότες αλλά και κέρδος ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ θα είχε σε βάθος οκταετίας.
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος επισήμανε ακόμη ότι το άθλιο θέαμα με τα σκουπίδια, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους δρόμους όλων των πόλεων και χωριών της χώρας, το βιώνει μόνιμα σχεδόν ο δήμος Θερμαϊκού αυτή την τριετία, καθώς υπάρχουν συνεχώς προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων από τον ιδιώτη και οι κάτοικοι, όπως και οι επισκέπτες του Δήμου, είναι αναγκασμένοι να κινούνται ανάμεσα σε λόφους σκουπιδιών. "Αυτό που γίνεται με τα σκουπίδια στο δήμο Θερμαϊκού, αποτελεί την καλύτερη απάντηση και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Μητσοτάκη που τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης της καθαριότητας στους εργολάβους", είπε
Απαντώντας στις αιτιάσεις της διοίκησης του Δήμου ότι αναγκάστηκε να καταφύγει στους ιδιώτες γιατί ήταν παμπάλαιος ο στόλος των απορριμματοφόρων και υπήρχε έλλειψη προσωπικού λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων να μη γίνονται προσλήψεις, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισε να υπάρξει συντήρηση και επισκευή των σκουπιδιάρικων. Και παρά το γεγονός ότι, ενώ κάθε χρόνο υπήρχε στον προϋπολογισμό πρόβλεψη για αγορά νέων απορριμματοφόρων, να μην αγοραστεί ούτε ένα. Αναφορικά δε με την έλλειψη προσωπικού, παρατήρησε ότι καθώς η καθαριότητα είναι στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, θα μπορούσαν κάλλιστα να προσληφθούν σε μόνιμη βάση εργάτες καθαριότητας, οπότε δεν θα παρατηρούνταν και το σημερινό χάλι.

«Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι συνδημότες μας τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως τη χώρα, καταβάλλοντας 2,43 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο της οικίας ή της αποθήκης τους και να απολαμβάνουν τη χειρότερη καθαριότητα», κατέληξε ο Σπ. Κουζινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.