Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ανησυχία για κατολισθήσεις στο Κέντρο Υγείας

"Χαράδρα" άνοιξε από την προηγούμενη κατολίσθηση. Η στέγη που φαίνεται, είναι του Κέντρου Υγείας
Ανησύχησαν τη νύχτα του Σαββάτου οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας με τις αστραπές, τις βροντές και τους κεραυνούς που έπεφταν, φοβούμενοι μήπως η βροχή που άρχισε να πέφτει, εξελιχθεί σε κάποια μεγάλη νεροποντή. Και ο φόβος όλων ήταν μήπως με μια νέα καταιγίδα σημειωθούν νέες κατολισθήσεις στην περιοχή του «Βράχου», ιδιαίτερα κοντά στο Κέντρο Υγείας.

Σπίτια, κολώνες της ΔΕΗ, σωλήνες της ύδρευσης και της αποχέτευσης, όλα στον αέρα
Η αγωνία τους επιτάθηκε από το γεγονός ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει την εκσκαφή για τη διαμόρφωση του χώρου, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια το έργο της αντιστήριξης των πρανών, για άγνωστους λόγους εγκατέλειψε την εκσκαφή και αποχώρησε.
Το γεγονός αυτό, αποτελεί για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Μηχανιώνας κ. Θάνο Γιαννικόπουλο, προάγγελο κακών καταστάσεων. Και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:  
«Τα χώματα έχουν μείνει σκαμενα χωρίς καμία υποδομή και δεν ξέρω σε μια πιθανή καταιγίδα τι μπορεί να γίνει. Ξέρω πολλούς δε σας νοιάζει ,αλλά εγώ τα λέω ...»
Κάτω από την ανάρτηση αυτή, διάφοροι άλλοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, σημείωναν ότι σε μία ενδεχόμενη νέα μεγάλη νεροποντή, υπάρχει ο κίνδυνος τα χώματα να φύγουν και μαζί τους και το κτήριο του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας, μαζί με τις διπλανές κατοικίες, που ήδη βρίσκονται στον αέρα, μετά την καταιγίδα του περασμένου Σεπτεμβρίου του 2016.
«Έτσι πως είναι τα χώματα σκαμμένα αν πιάσει μια βροχή, θα γεμίσει όλη ιχθυόσκαλα», παρατηρούσε ένας πολίτης και ένας άλλος, συμπλήρωνε από κάτω σκωπτικά: «Σε μια πιθανή καταιγίδα θα γίνει συγχώνευση του Κέντρου Υγείας με την ιχθυόσκαλα, ώστε.να μειωθούν και τα λειτουργικά έξοδα».
Στην άκρη του γκρεμού το Κέντρο Υγείας και οι περιφράξεις των σπιτιών


 
Βουναλάκι δημιουργήθηκε μπροστά στη θάλασσα από τα χώματα που άφησε πίσω του ο εργολάβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.