Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σύλληψη στον Τρίλοφο 43χρονου για παιδoκτονία


Η σύλληψη στον Τρίλοφο ενός 43χρονου άντρα, έφερε στην επιφάνεια μια «ξεχασμένη» υπόθεση παιδοκτονίας που είχε διαπραχθεί πριν από 24 χρόνια στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών και ο δράστης, που παρέμενε ατιμώρητος, αναζητούνταν από το FBI.

Ο Σ. Καμπερίδης, όπως ονομάζεται, κατηγορείται ότι το 1989 έδειρε και πέταξε από παράθυρο τρίτου ορόφου τον 2χρονο θετό γιο του στις Η.Π.Α. Φαίνεται να το είχε πετάξει από παράθυρο τρίτου ορόφου προκαλώντας του πολλαπλές σωματικές κακώσεις που προκάλεσαν τον θάνατο του. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του μικρού Τζέιμς Καρτιέρ είχε προκαλέσει αίσθηση στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ο δράστης αρχικά καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού.
Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 δολαρίων έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αντιμετώπιζε ακόμη και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής. Στις 14 Μαίου 1991 καταδικάστηκε σε 30χρόνια κάθειρξη. Ο 21χρονος όμως, μία μέρα νωρίτερα είχε φροντίσει να εξαφανιστεί. Σχεδόν άμεσα οι αμερικανικές αρχές είχαν απευθυνθεί στις ελληνικές, οι οποίες είχαν θέσει σε ισχύ την καταδίκη του Έλληνα υπηκόου για έγκλημα που διέπραξε στην αλλοδαπή.
Σχεδόν 24χρόνια μετά την καταδίκη του, ο 45χρονος σήμερα, Στέφανος Καμπερίδης, εντοπίστηκε από τους Έλληνες αστυνομικούς. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Είχε αλλάξει μόνο το μικρό του όνομα σε Ευστάθιος Καμπερίδης. Είχε φτιάξει «καινούργια ζωή». Ήταν παντρεμένος, δεν έγινε γνωστό αν είχε παιδιά, και εργαζόταν σε επιχείρηση συγγενών στην τοποθέτηση πατωμάτων.
Εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα από το Β’ Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών. Η δίκη του ξεκίνησε την 1η Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στις 29 του ίδιου μήνα. Οι Ελληνικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης και προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας.
Η Τρέισι Νίκολσον, μητέρα του μικρού Τζέιμς, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ωστόσο ο αδερφό της Τιμ Γκλόβερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ανακουφισμένοι. Οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις ευχαριστίες μας προς το FBI και τις άλλες δικαστικές αρχές για τις ακούραστες προσπάθειές τους».
Πηγή: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.