Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στη γραφειοκρατία σκοντάφτει η καταπολέμηση των κουνουπιών

Τα κουνούπια ρουφάνε ανενόχλητα το αίμα των πολιτών, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενεργώντας σε γραφειοκρατικούς ρυθμούς, θα εξετάσει μόλις στις …25 Ιουνίου περίπου την έναρξη των ψεκασμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Αυτό γιατί τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που διενήργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από αέρος και εδάφους για τα κουνούπια, έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 24 Μαΐου. Σε ό,τι δε αφορά την προμήθεια των σκευασμάτων, ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε για τις 26 Ιουνίου.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε στο δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο εκπρόσωπός της στο συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Παρασκευαΐδης, ο οποίος σχολίασε ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι ψεκασμοί. «Τα ψέματα τελείωσαν. Μπήκαμε στη θερινή περίοδο. Τα κουνούπια προκαλούν οχλήσεις και οι δήμαρχοι θα είναι οι κύριοι αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών», σημείωσε.
Ωστόσο ο διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γιώργος Γιουφτσίδης, δηλώνει ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει, έχει δοθεί προτεραιότητα για το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ζήτημα ημερών να δοθεί το «πράσινο φως».

«Περιμένουμε να αρχίσουν οι ψεκασμοί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και σίγουρα πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε περιμένουμε το μεγάλο κύμα των κουνουπιών. Ως τότε πιστεύουμε ότι θα είμαστε στο πεδίο όπου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται συνεργεία και καταγράφουν τις σημαντικότερες εστίες. Με βάση τις μελέτες, από τις 10 Ιουνίου και μετά εκδηλώνεται το μεγάλο κύμα των προνυμφών λόγω καιρικών συνθηκών και παρουσίας υδάτων στους ορυζώνες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το προλάβουμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια των σκευασμάτων, ο κ. Γιουφτσίδης εκτιμά πως δεν αναμένονται προβλήματα, καθώς υπάρχει απόθεμα προνυμφοκτόνων από προηγούμενα χρόνια ικανό για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. «Εξάλλου, οι πόροι για τα σκευάσματα είναι εξασφαλισμένοι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.