Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σειρά σημαντικών εκδηλώσεων στο Κτήμα Γεροβασιλείου


Το Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και τις Ανοιχτές Πόρτες με πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με είσοδο ελεύθερη. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, με θέμα «Ανοιχτήρι: η ιστορία και η εξέλιξή του». 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου ο οινοπαραγωγός Βαγγέλης Γεροβασιλείου μιλάει ως συλλέκτης για την αγαπημένη του συλλογή και ο γιατρός-χειρουργός Δημήτρης Τούσης μιλάει για την ιστορία και εξέλιξη του ανοιχτηριού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων:

Σάββατο 18 Μαΐου, 19.30 «Supporting», πρωτότυπη performance.
Το Σάββατο 18 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, στις 19.30, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος παρουσιάζει μία πρωτότυπη performance ειδικά για το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου.
Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 19.30, η γενική πρόβα της performance ανοίγει για το κοινό. "Όλοι ξέρουμε, πολύ καλά, τι είναι αυτό που μας φέρνει σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Έχουμε όμως πραγματικά αναρωτηθεί τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώσουμε καλά; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας στηρίξει σε μια στιγμή κρίσης, είτε αυτή είναι συναισθηματική, ψυχολογική, οικονομική, ενδοοικογενειακή, ή κρίση αυτοεκτίμησης. Τι μας κάνει ψυχικά ανθεκτικούς;
Μια ομάδα καλλιτεχνών ερευνά αυτά τα ζητήματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Κάτω από τον γενικό τίτλο “Supporting”, η παράσταση που δημιουργείται αποκλειστικά για το Κτήμα Γεροβασιλείου, επιθυμεί να κάνει το κοινό συμμέτοχο σε αυτή την έρευνα. Στην τελική μορφή της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου παρουσία του κοινού, δεν θα δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα αλλά θα διευρυνθούν τα ερωτηματικά, η περιέργεια και η ευαισθησία όλων μας.

Έκθεση φωτογραφίας by.Elea
Την ίδια μέρα φιλοξενούνται τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Ελεάννας Πρασοπούλου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου. Ειδικό μειωμένο εισιτήριο (2€) για επισκέψεις στο κτήμα και στο μουσείο θα ισχύει από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Σάββατο 25 Μαΐου 
12.00 «Από στόμα σε στόμα – Αμπελοτραπεζώματα»
Συνεχίζοντας την περσινή έκδοση, φέτος σας καλούμε στα «Αμπελοτραπεζώματα». Δημιουργούμε και γευόμαστε συνταγές με πρώτες ύλες προερχόμενες από το αμπέλι και παρουσιάζουμε τη νέα μας έκδοση.
13.00 «Εκτός προγράμματος…»
Φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Παπάζογλου παίζουν ζωντανά μουσική και τραγούδια από τη δημοτική μας παράδοση. Παράλληλα φιλοξενούμε την έκθεση παραδοσιακών οργάνων του μουσικού και οργανοποιού Γιάννη Αλεξανδρή μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου: «Εάν ήταν δυνατόν να γνωρίζω εκ των προτέρων το ακριβές ακουστικό αποτέλεσμα του οργάνου που ξεκινάω να σχεδιάζω, η περιπέτεια της κατασκευής του, η οποία ξεκινά με το πριονισμένο δέντρο και τελειώνει με τις πρώτες νότες που ακούγονται, δεν θα είχε ούτε την ίδια γοητεία, συγκίνηση, ανυπομονησία και περιέργεια, ούτε το ίδιο ενδιαφέρον. Θα ήταν ένα επάγγελμα, ίσως ένα ανιαρό επάγγελμα, που δε μου πρόσφερε την ίδια ευχαρίστηση.»

Κυριακή 26 Μαΐου
12.00 «Από τον Γαργαληστή στη Θυμωμένη Μπετονιέρα».
Συναυλία με παιδική διάθεση με τον Δημήτρη Μπασλάμ. Ο συγγραφέας και μουσικός Δημήτρης Μπασλάμ παρέα με 7 ακόμη μουσικούς, έρχεται στο Κτήμα και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από όλα του τα παραμύθια! Συντελεστές Δημήτρης Μπασλάμ Χρήστος Παππάς /Φαγκότο Θανάσης Τζίνγκοβιτς /Ακουστική κιθάρα Edi Spaapen /Κρουστά Γιώργος Αβραμίδης /Τρομπέτα Γιώργος Νικόπουλος/Μαντολίνο Λουίζα Σοφιανοπούλου /τραγούδι Ανθή Κύρκου /Πλήκτρα.
Bazaar βιβλίων Παλιές και νέες εκδόσεις για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό και τον πολιτισμό σε ειδικές τιμές από το Σάββατο 25 έως και την Κυριακή 26 Μαΐου.

Κρασί από «σπίτι» Γεροβασιλείου.
Το διήμερο των Ανοιχτών Πορτών μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στις ταβέρνες της Επανομής και να το συνοδεύσετε με το κρασί που θα έχετε αγοράσει από το Κτήμα Γεροβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.