Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ρωμανιάς: Ζητούν να κόψουμε 400 εκατ. ευρώ από συντάξεις

Ισοδύναμα ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και κόψιμο συντάξεων κατά 400 εκατ. Ευρώ, τόνισε μιλώντας το πρωί στ "MEGA" ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

"Όλη η προσπάθεια η ελληνική ήταν να μην έχουμε μείωση συντάξεων, φάνηκε ότι το είχαν πετύχει πριν μερικές μέρες, υπήρχε έμμεση μείωση επικουρικών λόγω 5%, μείναμε με εντύπωση ότι θα επιτραπεί η κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, άρα μια αποφασισμένη μείωση των επικουρικών που για το 2015 θα ήταν 7+8 ίσον 15%, νομίζαμε ότι έχει τελειώσει το θέμα άρα δεν θα υπάρξει αυτή η μείωση", είπε.
Και πρόσθεσε: "Τώρα μας είπαν όχι δεν θα καταργηθεί ή φέρε ισοδύναμα, τα ισοδύναμα που φέρνουμε εμείς έρχεται τώρα η Λαγκάρνντ όλη η ίστορία δυστυχώς ξεκινά από τον κ. Τόμσεν αυτός έχει πείσει τη Λαγκάρντ, έρχεται και σου λέει όχι γιατί κάνετε μεν αύξηση των φόρων και θα έχετε έσοδα άλλα δεν κάνετε μείωση δαπανών, εγώ θέλω μείωση των δαπανών, θέλω 400 εκατομμύρια ευρώ να μειωθούν οι συντάξεις".
Αναφορικά με την πληροφορία περί απόσυρσης από την Ελλάδα της πρότασης για μειώσεις στις συντάξεις μέσω αύξησης των εισφορών στην υγεία τόνισε ότι η κυβέρνηση "δήλωσε καθαρά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το καινούργιο πακέτο που φέρανε, για την εισφορά υγείας χθες, έγινε μια πρόταση από την Ελλάδα να αποσυρθεί το 5% της εισφοράς στην υγεία και το 1% στις κύριες συντάξεις".
Διευκρίνισε ότι "έγινε αυτή η πρόταση από εμάς και έπεσε μετά η ομοβροντία μετά των υπολοίπων μέτρων που προτείνανε που είναι παλιά, είναι καινούργια σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε τις τελευταίες μέρες".
Είπε μάλιστα ότι ανάμεσα στα μέτρα που προτείνουν "περιλαμβάνουν και ένα μέτρο που είναι εντυπωσιακό, να βρεθεί λέει ισοδύναμο λόγω των αποφάσεων του ΣτΕ, είναι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ, αυτό πάντως είναι ένα μέτρο που εκτός των άλλων είναι ανεξήγητο, ποιος τους λέει ότι και αυτά που πάμε να πάρουμε τώρα δεν θα κριθούν αύριο αντισυνταγματικά;" προσθέτοντας ότι "η διαδικασία θα τελειώσει στο διοικητικό πρωτοδικείο που θα έχει ξεκινήσει ακόμα εκεί, μετά από ένα χρόνο περίπου θα βγει".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.