Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Χέλμουτ Σμιτ: "Στα ... βιβλία μόνο, βρίσκονται πολλά δισεκατομμύρια της βοήθειας προς την Ελλάδα"

Η Eλλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει το τεράστιο χρέος της υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος της πρώην  Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στην πραγματικότητα πολλά από τα δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται στα βιβλία μόνο.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελός της καθώς και τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους της», τονίζει. Ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, ο Γερμανός πολιτικός κρίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και πριν.
Παράλληλα, ο Χέλμουτ Σμιτ χαρακτηρίζει απολύτως ανεπιθύμητη την οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ωστόσο, όσον αφορά στο μέλλον της Ευρώπης, λέει ότι δεν το βλέπει τόσο θετικά όσο το έβλεπε πριν από έξι μήνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αντιδράσει με ασυνέπεια μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζει ο Χέλμουτ Σμιτ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πιέζουν την Ευρώπη και για τα οποία δεν προσφέρονται λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.