Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Απίστευτη καταγγελία ναυαγοσώστη για τον Δήμο Θερμαϊκού

Τον χαρακτηρίζει.... "Δήμο μπαταχτσή" !!
Μία απίστευτη καταγγελία, δημοσίευσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Reportplus.gr, για την πραγματική αιτία που υπήρχε απροθυμία από τους ναυαγοσώστες για να αναλάβουν την ναυαγοσωστική κάλυψη του δήμου Θερμαϊκού. Ο λόγος; Ακόμη δεν πληρώθηκαν οι ναυαγοσώστες για τις υπηρεσίες που παρείχαν το περσινό καλοκαίρι του 2017, με συνέπεια να χαρακτηρίζουν το δήμο ως... "μπαταχτσή"!!

Οι "Γαλάζιες Σημαίες", ο δήμος Θερμαϊκού και τα δελτία τύπου

του Σπύρου Κουζινόπουλου *
Για να ήμαστε ειλικρινείς, θέλαμε πολύ να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού ότι η αφαίρεση των "Γαλάζιων Σημαιών" από  τις πολυσύχναστες κάθε καλοκαίρι, παραλίες των Νέων Επιβατών και του Ποταμού Επανομής οφείλονταν "αποκλειστικά στην αδυναμία ναυαγοσωστικής κάλυψης", όπως καθησύχαζε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, με δελτίο τύπου που από καλή και ειλικρινή θέληση, το δημοσιεύσαμε κι εμείς ολόκληρο.

Δήμος Θερμαϊκού: Στην έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης αποδίδει την αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών

Η αφαίρεση των δύο Γαλάζιων Σημαιών από τις ακτές των Νέων Επιβατών και του Ποταμού Επανομής, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλήγμα στο τουριστικό προφίλ των δύο αυτών περιοχών, ανανάγκασε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, αποδίδοντας το γεγονός της μέχρι σήμερα έλλειψης ναυαγοσωστικής κάλυψης σε όλες τις παραλίες του Δήμου και διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι τα νερά των ακτών του Θερμαϊκού είναι άριστης ποιότητας.

Αφαιρέθηκαν οι "Γαλάζιες Σημαίες" από Ποταμό και Ν.Επιβάτες


Αφαιρέθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» από 38 ελληνικές ακτές. Μεταξύ αυτών και  από τις παραλίες του Ποταμού και των Νέων Επιβατών, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα αλλά και προβληματισμό, δεδομένου ότι είναι οι μοναδικές ακτές σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα από τις οποίες αφαιρούνται οι "Γαλάζιες Σημαίες", μετά από πάρα πολλά χρόνια που τις κατείχαν..

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

O πραγματικός αριθμός νεκρών και αγνοούμενων από την τραγωδία


Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλας Μαλλίρη.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σ.Φάμελλος: Θα μπουν μπουλντόζες όπου υπάρχουν παρανομίες

Μπουλντόζες όπου διαπιστώνονται βάσει του Συντάγματος αυθαιρεσίες προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. Συγχρόνως, με την συνέντευξη του στο Νews 24/7 υπαινίσσεται ότι θα διερευνηθεί η πιθανότητα και ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ αναλύει τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την πυρόπληκτη περιοχή.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Έκκληση της "Συμπολιτείας": Να αναβληθούν οι εκδηλώσεις


Την  ώρα που δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Ακτή και οι πολίτες εξακολουθούν να είναι συγκλονισμένοι από το μέγεθος και την έκταση της συμφοράς, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επιμένει να οργανώσει  αυτές τις ημέρες τις εκδηλώσεις της «Γιορτής Σαρδέλας» και τα γλέντια «χαράς και ξεφαντώματος»  των «Μηχανιώτικων».

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

"Έφυγε" στα 104 του χρόνια ο θρυλικός Καπετάν-Χείμαρρος του ΕΛΑΣ

Ο Βασίλης Γκανάτσιος στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του
το μεσημέρι της Παρασκευής στα νεκροταφεία της Μαλακοπής, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ο εξαίρετος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Βασίλης Γκανάτσιος, ο θρυλικός «καπετάν Χείμαρρος»  του ΕΛΑΣ, ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορικής μάχης του Φαρδύκαμπου, το Μάρτιο του `1943, κατά την οποία οι ανταρτικές δυνάμεις είχαν εξουδετερώσει ισχυρότατες ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά τη χτεσινοβραδυνή του συνεδρίαση, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Ανατ. Αττική. Τόσο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής, Σπύρος Κουζινόπουλος και Ντίνα Μώραλη αναφέρθηκαν στην εθνική τραγωδία που βύθισε σε πένθος όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η εθνική ενότητα, αυτές τις δύσκολες στιγμές και η επίδειξη της δυνατόν μεγαλύτερης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα της πρωτοφανούς καταστροφής.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Έκκληση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για αλληλεγγύη προς τους πυροπαθείς της Ανατ. Αττικής

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», που ακόμη από τον τίτλο της  έχει ως στόχο την επίδειξη αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, καλεί τα μέλη, τους φίλους της δημοτικής παράταξής, καθώς και όλους τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, να επιδείξουν τη δυνατόν μεγαλύτερη συμπαράσταση προς τα θύματα των καταστρεπτικών πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής και να συμβάλουν ουσιαστικά στη συγκέντρωση της απαιτούμενης βοήθειας.

Πρόταση για αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών στο δήμο Θερμαϊκού

Πρόταση για την έκδοση απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στη σημερινή του συνεδρίαση, με βάση την οποία θα γίνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός των κατοικιών τους, διατύπωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Από την πρόταση, προκύπτει ότι οι ανείσπρακτες οφειλές προς το δήμο Θερμαϊκού ανέρχονταν προ διμήνου στο εξωφρενικό ποσό των 6.560.825,56 ευρώ!

Αναβολή εκδηλώσεων και συγκέντρωση βοήθειας από το δήμο Θερμαϊκού

Αναβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου Θερμαϊκού, ως ένδειξη συμπαράστασης, ανθρώπινης αλληλεγγύης αλλά και τιμής στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την Ανατολική Αττική. Νέες ημερομηνίες, κατά συνέπεια, θα ανακοινωθούν για τις εκδηλώσεις αυτές, μεταξύ των οποίων και η θεατρική παράσταση «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», που ήταν να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο Αμφιθέατρο «Πεύκα» της Ν. Μηχανιώνας.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εικαστική έκθεση για τη Δημοκρατία στα κελιά του Επταπυργίου !

Μία μεγάλη έκθεση έργων τέχνης, που οι δημιουργοί τους τα εμπνεύσθηκαν από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά την 24η Ιουλίου 1974 και την  πτώση της χούντας, θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 26 Ιουλίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στους χώρους των πρώην φυλακών Επταπυργίου και ειδικότερα στα κελιά απομόνωσης όπου κρατήθηκαν εκατοντάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αττική

Όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από αυτή την ανείπωτη εθνική τραγωδία της Αττικής με το μεγάλο πλήθος των νεκρών, τους εκατοντάδες αγνοούμενους και τραυματίες και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χτεσινή πύρινη λαίλαπα η οποία έπληξε μία από τις πιό όμορφες, σε φυσικό κάλλος, περιοχές της πρωτεύουσας.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

A. Σαββάκης: Αποκλειστικά στις ελληνικές επιχειρήσεις ο όρος «Μακεδονία»

Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Σύνδεσμος παρέχει νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος με αυτόν τον όρο.

Σήμερα η εκδήλωση του ΣΦΕΑ για πτώση χούντας και Κυπριακή τραγωδία

Με μια μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στους χώρους του Γεντί Κουλέ, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) για την επέτειο των 44 χρόνων από την πτώση της χούντας και την τραγωδία της Κύπρου, με κεντρικό σύνθημα: Ποτέ φασισμός, δεν ξεχνώ!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τιμή στη μνήμη των εκτελεσμένων από τους Ναζί στο Ασβεστοχώρι

Τιμή στη μνήμη και στο αίμα των αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι, θα αποτίσει φέτος όπως κάθε χρόνο ο δήμος Πυλαίας-Xορτιάτη, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 26ης  Ιουλίου 1944 ημέρα κατά την οποία εκτελέσθηκαν 20 Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής  και τους δοσίλογους "Έλληνες" συνεργάτες τους.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αυτή την Τετάρτη, ώρα 7:00 μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, σε μία συνεδρίαση που είναι ίσως η τελευταία αυτού του καλοκαιριού. Τα τακτικά θέματα της συνεδρίασης έχουν ως εξής:

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Μέτρα των αρχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ενισχύονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα μέτρα πρόληψης των μεταδιδομένων νοσημάτων μέσω κουνουπιών, μετά τα 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας φέτος.

Συνεχίζονται με επιτυχία τα "Επιβατιανά 2018"

Συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο και λήγουν τη Δευτέρα, οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του φεστιβάλ πολιτισμού, λαογραφίας και παράδοσης "Επιβατιανά 2018", που οργανώνει στο πάρκο της παραλίας Νέων Επιβατών ο πολιτιστικός σύλλογος "Ν.Επιβάτες" με τη συνεργασία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ομόφωνα αθώος ο Χριστόδουλος Οικονομίδης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απάλλαξε ομόφωνα τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, για την υπόθεση των τραπεζικών καταθέσεων, ύψους 600.000 ευρώ, που κατηγορείτο ότι απέκρυψε στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» κατά την περίοδο 2011-2014.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Έως τον Οκτώβριο το φυσικό αέριο σε Επανομή και Ν.Μηχανιώνα

Ο Γεν. Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με τους δημάρχους  Χαλκηδόνας, Δέλτα, 
Ελασσόνας και  Καλαμπάκας και διευθυντικά στελέχη της εταιρίας αερίου
Εντός του 2018 αναμένεται να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία, καθώς υπεγράφησαν οι συμβάσεις παραχώρησης χώρων από τους αντίστοιχους δήμους στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για την τοποθέτηση των μονάδων αποσυμπίεσης φυσικού αερίου.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Βαλκάνιοι σε ένα μήνα στη Μακεδονία

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο Βαλκάνιοι τουρίστες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, μέσα σε ένα μήνα, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα μας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σκοπιανοί, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι διένυσαν χιλιόμετρα και φέτος το καλοκαίρι, προκειμένου να απολαύσουν τις ελληνικές θάλασσες της Μακεδονίας και όχι μόνο.

Ετοιμάζονται οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Θεσσαλονίκης

Την εκτίμηση ότι στις αρχές του 2019 θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Ανατολικού και Δυτικού Τομέα της Θεσσαλονίκης διατύπωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα. 

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Άγονοι 3 διαγωνισμοί για ναυαγοσώστες στις παραλίες του Θερμαϊκού

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη, παραμένει ο δήμος Θερμαϊκού, αν και βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου και είναι μεγάλο ευτύχημα που όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό περιστατικό, που θα οδηγούσε στη δυσφήμιση της περιοχής και σε περιπέτειες το Δήμο. Η καθυστερημένη προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης των ναυαγοσωστών, είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις μέχρι τώρα διαγωνισμοί που προκηρύχτηκαν στις 17 Απριλίου, 12 Ιουνίου και 18 Ιουλίου, να καταστούν άγονοι, καθώς οι διαθέσιμοι επαγγελματίες ναυαγοσώστες είχαν ήδη "κλείσει" με άλλους δήμους.

Καλά νέα: Επιστρέφει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το Σεπτέμβριο

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας είχε κυκλοφορήσει τέτοιες μέρες πριν 107 χρόνια, στις 10-7-1911
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα περίπτερα και το διαδίκτυο η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επανέρχεται τον Σεπτέμβριο στις επάλξεις της ενημέρωσης. Όπως είναι γνωστό, η ιστορική εφημερίδα της πόλης καθώς και η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ανέστειλαν την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017 παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να παραμείνουν ζωντανές. Την ίδια τύχη ακολούθησε και το portal www.makthes.gr.

Στρώνονται οι ράγες στο Μετρό Θεσσαλονίκης !

Ξεκίνησε το στρώσιμο της επιδομής, δηλαδή της σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό Ανάληψη στο σταθμό Συντριβανίου στη Σήραγγα 1 (εκείνη με κατεύθυνση προς ανατολικά). Η επιδομή είναι από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά γεγονότα για να ξεκινήσουν οι συρμοί τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Συστάσεις για την προστασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης, απευθύνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκες περιοχές του Δήμου Βόλβης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται για τους επόμενους τρεις μήνες οι περιοχές του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν στα τέλη Ιουνίου από έντονες βροχοπτώσεις.

Πριν 16 χρόνια και όχι τώρα η αλλαγή πινακίδων στους "δρόμους του κρασιού"

Δεκαέξι χρόνια πριν, εν έτει 2002, έγινε η αλλαγή των οδικών πινακίδων του οινοτουριστικού δικτύου της 'Ενωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, με τροποποίηση του ονόματός του από «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» σε «Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας», όπως διευκρινίζει με  ανακοίνωσή της η 'Ενωση.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

«Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια»

Tριάντα δικηγόροι της Θεσσαλονίκης υπογράφουν κείμενο με το οποίο συστήνουν τους «Δικηγόρους για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια», μία κίνηση που δημιουργείται κόντρα στο κλίμα των ημερών, όπου επιχειρείται η ανάπτυξη εθνικισμών με την βεβήλωση του εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ, του Μνημείου του Ολοκαυτώματος αλλά και την φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απλή αναλογική

σκίτσο του Αρκά, "δανεισμένο" για την περίσταση
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Νέες φιέστες, ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Και ξοδεύει πολλές χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών για να εκφοβίσει τον κόσμο με πληρωμένα διαφημιστικά μηνύματα, ότι ο "Κλεισθένης", που εκπόνησε το υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τάχα... "καταστρέφει τις ζωές μας".

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ποινική δίωξη κατά των αδελφών Ψωμιάδη από τον εισαγγελέα διαφθοράς

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης βρίσκονται τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, μετά από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, για έργα που χαρακτηρίζονται ως "φαντάσματα", επί των ημερών τους στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η φερόμενη ως ζημιά που προέκυψε υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ. 

Βανδαλισμών συνέχεια: Βεβήλωση και του Εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ

Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο που αναγέρθηκε στο campus του ΑΠΘ, κοντά στη κεντρική βιβλιοθήκη, σε ανάμνηση του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942. Άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές στο μνημείο και έγραψαν συνθήματα.

Πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για εμπορικά σήματα που περιέχουν τον όρο "Μακεδονία"

Πρωτοβουλία, με αντικείμενο την προσφορά της απαραίτητης νομικής και διαδικαστικής υποστήριξης σε όποια ελληνική επιχείρηση θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κατοχυρώσει εμπορικό σήμα που περιέχει τον όρο "Μακεδονία", αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματικούς φορείς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του, Αθανάσιος Σαββάκης, από το βήμα της γενικής συνέλευσής του ΣΒΒΕ, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

"Ισχυρός παίκτης στην περιοχή των Βαλκανίων η Ελλάδα", τονίζει ο Αλ. Τσίπρας

Η εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο έχει αλλάξει εντυπωσιακά, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Σημειώνοντας ότι  τώρα που διαμορφώνεται ένα σχέδιο που επιθυμεί να αλλάξει την αντίληψη του τρόπου παραγωγής και του μοντέλου ανάπτυξης πρέπει ο καθένας να συμβάλει. 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Και τρίτο καραβάκι στο Θερμαϊκό τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό και το τρίτο καραβάκι, η «Ολυμπία», όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι προστίθεται για πρώτη φόρα και ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο, με προορισμό την Αγία Τριάδα.

Γ. Κούδας: "Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το Μακεδονικό"

Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια παραπληροφόρησης για το «Μακεδονικό», με στόχο το διχασμό του λαού, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», η μεγάλη δόξα, ο "Μεγαλέξανδρος" όπως αποκλήθηκε του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας,  καταδικάζοντας την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και υπογραμμίζοντας ότι η «η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχαν σχέση με το παρακράτος».

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τα 44 χρόνια πτώσης της χούντας και τον "Αττίλα"

Σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο της συμπλήρωσης 44 χρόνων από την πτώση της λαομίσητης χούντας και την τραγωδία της Κύπρου, με σύνθημα "Ποτέ φασισμός-Δεν ξεχνώ", διοργανώνουν από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Επιτράπηκε και πάλι ο απόπλους του «Κωνσταντής»

Μετά από εκτεταμένους ελέγχους υφάλων που διενεργήθηκαν, και όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, επέτρεψαν και πάλι τον απόπλου του πλοίου «Κωνσταντής» και ήδη, από το απόγευμα του Σαββάτου Ιουλίου, πραγματοποιεί τα δρομολόγιά του από/προς Θεσσαλονίκη για τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση: "Μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους…"

Έντονα διαμαρτύρεται η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θερμαϊκού και καταγγέλει το γεγονός ότι για δεύτερη φορά, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, Σπ. Αδαμίδης, δεν έδωσε το λόγο στην δημοτική παράταξη και απέβαλλε από την αίθουσα τη δημοτική της σύμβουλο, Ντίνα Μώραλη. Ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι υπάρχει πολιτική σύμπλευση της διοίκησης Μαυρομάτη του Δήμου με την μείζονα αντιπολίτευση του κ. Τσαμασλή. Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της καταγγελίας: "Μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους…".

Προσάραξε το "Κωνσταντής", μειώθηκαν τα "καραβάκια"

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 40 επιβατών και των τεσσάρων μελών του πληρώματος του “Κωνσταντή”, όταν το “καραβάκι” προσάραξε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιουλίου, στο Θερμαϊκό κόλπο.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση για την ανακύκλωση σήμερα στην Περαία

Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., σήμερα Παρασκευή 6 Ιουλίου, από τις 18.00 έως τις 22.00, στην πλατεία Ελευθερίας της Περαίας.

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων από τον Σεπτέμβριο

Από τον Σεπτέμβριο μετά, δηλαδή, από την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, θα ασχοληθεί η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία με την μονιμοποίηση συμβασιούχων του Δημοσίου που εργάζονται πολλά χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σημεία και τέρατα στον παλιό ΟΑΣΘ

Στη σκανδαλώδη διαχείριση του στόλου των λεωφορείων από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τις επιλεκτικές συγγένειες των πρώην μετόχων με το κόμμα της ΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Μάλιστα αποκαλύφθηκαν και έγγραφα για τις σχέσεις των πρώην μετόχων με το στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη.

Προγραμματική σύμβαση για επισκευή του κτηρίου Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας

Προγραμματική Σύμβαση με το υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψε ο δήμος Θερμαϊκού, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επισκευής–συντήρησης του κτηρίου του Α΄ Λιμενικού Τμήματος της Ν. Μηχανιώνας.

"Ματς" τύπου ... Μουντιάλ στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Μία απίστευτη "κοκορομαχία", διαδραματίστηκε επί μία και πλέον ώρα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τετάρτης,  μεταξύ του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Τσαμασλή, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" να σχολιάσει πως, τώρα που τελειώνει το Μουντιάλ και μέχρι να γίνουν οι δημοτικές εκλογές, πολλά ακόμη... "ματς" έχουμε να παρακολουθήσουμε στην ίδια αίθουσα.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αντιναζιστική εναπόθεση λουλουδιών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος

Συγκέντρωση μπροστά στο μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Ελευθερίας), θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., με αφορμή την πρόσφατη βεβήλωσή του από ακροδεξιούς. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να σταθούν μπροστά στο μνημείο με ένα λουλούδι στο χέρι.

Καρποφορούν επιτέλους προσπάθειες δεκαετίας για Γυμνάσιο στο Μεσημέρι

Μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας του Απόστολου Οικονομίδη, όταν ήταν δήμαρχος του πρώην δήμου Επανομής, προχωράει επιτέλους η ίδρυση ημερήσιου Γυμνασίου στο Μεσημέρι.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης με το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Η ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να υπογραμμίζει πως "είναι μια αποφασιστική συμβολή στην ανάδειξη του πολυ-πολιτισμικού παρελθόντος της πόλης και των Εβραϊκών κοινοτήτων όλης της χώρας".