Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η εκστρατεία καθαριότητας της παραλίας Αγγελοχωρίου

φωτογραφία αρχείου
Επιτυχία, σημείωσε ο καθαρισμός της παραλίας του Αγγελοχωρίου, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια καμπάνια «Lets do It Greece».

Προβολές του Thermaikos Film Festival στα σχολεία

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, θα έχουν τη δυνατότητα, την Τετάρτη 9 Μαίου 2012, να παρακολουθήσουν προβολή ταινιών μικρού μήκους, καθώς το Thermaikos Film Festival, πιάνει λιμάνι στα σχολεία της περιοχής μας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και των Διευθύνσεων των Γυμνασίων του Δήμου μας.

Μίμης Πλέσσας κι "ένας ουρανός μ΄αστέρια" στο ΚΑΠΠΑ 2000

Τον πολυγραφότερο συνθέτη του Ελληνικού Κινηματογράφου και έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνθέτες της εποχής μας το Μίμη Πλέσσα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε μια μοναδική παράσταση με τίτλο «Ένας ουρανός μ ’αστέρια» στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μήπως χρειάζεαι εκστρατεία καθαρισμού των ακτών;

Με τη ζέστη που επικράτησε το Σαββατοκύριακο, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες του Θερμαϊκού, για ηλιοθεραπεία οι περισσότεροι, αρκετοί για να βρέξουν τα πόδια τους στη θάλασσα, με τους πιο… γενναίους να επιχειρούν την πρώτη τους βουτιά. Δυστυχώς, η εικόνα που παρουσίαζαν οι περισσότερες παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, ήταν απογοητευτική.κά μπουκάλια, σακούλες νάϋλον, ακόμη και πάμπερς ή σερβιέτες.

Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β΄ Θεσσαλονίκης

 
Πάνω από 136 υποψήφιοι βουλευτές που ανήκουν σε 22 κόμματα, παίρνουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε όλους τους υποψηφίους στην εκλογική μας περιφέρεια:

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κάτοικοι της Κρήτης ματαίωσαν περιοδεία μελών της "Χρυσής Αυγής"

Δύο τεύχη του περιοδικού της "Χρυσής Αυγής". Το πρώτο
είναι του Μαίου-Ιουνίου 2007 και δεξιά του Ιουλίου 2006
Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο να περιοδεύσουν στα χωριά της περιοχής, μέλη του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέφρασαν πολίτες και φορείς στα Αμιρά της Βιάννου Ηράκλειου. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής η οποία ματαιώθηκε.

Πως η αποχή, το λευκό και το άκυρο ευνοούν σκανδαλωδώς το πρώτο κόμμα

Τώρα εξηγείται γιατί τα δύο "μεγάλα" κόμματα, παρά τα χαμηλά ποσοστά που
βγάζουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις μιλούν και σχεδιάζουν για αυτοδυναμία τους σε αυτές τις εκλογές!!!! Μάθετε πως λαμβάνοντας μόνον το 15% των ψήφων, ένα κόμμα μπορεί αυτοδύναμα να κυβερνήσει τον ταλαίπωρο τόπο μας. Διαβάστε τι αποτέλεσμα έχουν η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Πρωτομαγιά

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Ασύδοτοι όσοι εγκληματούν κατά του Θερμαϊκού

Ξέφραγο αμπέλι έχει γίνει ο Θερμαϊκός κόλπος, καθώς ουσιαστικοί έλεγχοι της ρύπανσης δεν υπάρχουν, οι... 69 φορείς που έχουν αρμοδιότητες στον κόλπο δεν μπορούν να συνεννοηθούν και οι επιπτώσεις είναι σοβαρότατες, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Καθαρισμός της παραλίας Αγγελοχωρίου την Κυριακή

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια καμπάνια «Lets do It Greece», οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου του Δήμου Θερμαϊκού, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.  

Βολές Νίκου Παπανδρέου κατά του αδελφού Γιώργου

Ευθείες βολές του Νίκου Παπανδρέου κατά του αδελφού του Γιώργου για τις επιλογές των συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού, καθώς κάνει λόγο για στρατηγικά λάθη και λάθος απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που έθεσε η τρόικα.

Σημάδια εγκατάλειψης της "Καψαλάκειου"

Είπαμε να κάνουμε χτες μία επίσκεψη στο κτίριο της «Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης» στη Νέα Μηχανιώνα και σφίχτηκε η καρδιά μας: Μουντζουρωμένο όλο το κτίριο απ΄έξω με κάθε είδους συνθήματα, από αθλητικά μέχρι… ερωτικά και εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης, με ολόκληρα κομμάτια τοίχου να έχουν φύγει από κάποια σημεία. Κι όμως εκεί, εκτός από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στεγάζονται και αρκετές υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού.

Εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας" με ομιλητή τον καθηγητή Κ.Χρυσόγονο στους Ν.Επιβάτες

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Απριλίου στις 7 μμ εκδήλωση στο γήπεδο Beach Volley των Νέων Επιβατών, με ομιλητή τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Κώστα Χρυσόγονο.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς του "Θεαγένειου"!

Απίστευτο: Χωρίς φάρμακα έμειναν οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω χρεών 7,5 εκατ. Ευρώ του υπουργείου Υγείας προς την προμηθεύτρια εταιρία. Το γεγονός προκάλεσε σάλο στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, καθώς και την επέμβαση της εισαγγελίας!!

A.Tσοχατζόπουλος: "Πολιτική ανθρωποφαγία η προφυλάκιση της κόρης μου"

Ως «πολιτική ανθρωποφαγία» και «παρωδία κάθαρσης», με στόχο την μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, την προφυλάκιση της κόρης του Αρετής. Ο πρώην υπουργός καλεί στην ανακοίνωσή του εκείνους «που δεν δίστασαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο» να οδηγήσουν τον ίδιο στο «σύγχρονο Κολοσσαίο» και να αφήσουν τα μέλη της οικογένειάς του.

Από μία κλωστή κρέμεται η αποχέτευση Επανομής

Πως και πως, περιμένουν στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να τελειώσουν οι εκλογές της 6ης Μαϊου, για να επιτευχθεί με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και ιδιαίτερα με τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης η οριστική συμφωνία για την ένταξη της αποχέτευσης της Επανομής στα ΕΣΠΑ. Προκειμένου να μπορέσει επιτέλους να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το πολύπαθο αυτό έργο που πέρασε από 40 κύματα μέχρι σήμερα.

Γ.Παπανδρέου: "Άλλα εννοούσα όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Απαλλαγή Μαυρομάτη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Οι Εφέτες που το αποτελούν, έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος του τ.  δημάρχου στην υπόθεση κατάχρησης από τον ταμία 
Το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισε ομόφωνα ότι ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, κ.Γιάννης Μαυρομάτης, δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του Δήμου, που είχε διαπραχθεί το έτος 2009 από τον αποθανόντα ταμία του δήμου.

Προφυλακίστηκε και η κόρη του Τσοχατζόπουλου!

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

"Ποιοί είναι τελικά οι αόμματοι στη Θεσσαλονίκη;"

του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Τα Πάθη μπορεί να έληξαν αισίως στους χριστιανικούς ναούς, αλλά εμείς, οι υπήκοοι των μεγαλοσχημόνων, βιώνουμε πλέον τη σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Η άνοιξη, βλέπετε, έφερε και την επέλαση των τραπεζοκαθισμάτων των μπαρ και όλων των άλλων συναφών καταστημάτων και στα τελευταία ελεύθερα εκατοστά των πεζοδρομίων.

Π.Ψωμιάδης: Κατά των κομμάτων του μνημονίου

Kατά των κομμάτων που, όπως είπε, συντάσσονται με το μνημόνιο, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, τάχθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την πρώτη γενική συνέλευση του ομίλου πολιτικού προβληματισμού, «Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α», που ο ίδιος ίδρυσε. Εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι «η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική».

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα ψηφοδέλτια του "ΟΧΙ" παρουσίασε ο Στ.Παπαθεμελής

O πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στέλιος Παπαθεμελής, παρουσίασε τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΟΧΙ» στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας παράλληλα  πως είναι ψηφοδέλτια καταδίκης σε όσους οδήγησαν τη χώρα στο χάος. Υποψήφιοι βουλευτές είναι:

Σκληρή γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ κατά MEGA

Σκληρή γλώσσα κατά του MEGA χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για την προσπάθειά του, παρακάμπτοντας τη διακομματική, να στήσει μονολόγους Βενιζέλου - Σαμαρά, τους οποίους ονομάζει debate. Έτσι σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», καταγγέλλεται το MEGA για «απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ του μνημονιακού μπλοκ, ιδιαιτέρως του Ευ. Βενιζέλου, και εις βάρος της Αριστεράς από τη διαπλοκή του καναλιού των εκδοτών». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα:

Θα πλημμυρίσει η Χαλκιδική από Ρώσους τουρίστες;

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, αναμένονται να έλθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς για να κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ημερησία», στη διάρκεια του 2012 θα επισκεφθούν τη χώρα μας σχεδόν 1 εκατομμύριο Ρώσοι.

Σε οικονομική ασφυξία οι Δήμοι όλης της χώρας

Σε οικονομική ασφυξία, έχουν περιέλθει οι δήμοι όλης της χώρας, που απειλούνται πλέον με λουκέτα, λόγω της δραματικής μείωσης της επιχορήγησης από την κυβέρνηση. Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν το μέλλον της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας Οικολόγων Πράσινων

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Επικεφαλής είναι το ηγετικό στέλεχος... του κόμματος Γιάννης Παρασκευόπουλος, γνωστός εδώ και χρόνια για τη δράση του στο χώρο της πολιτικής οικολογίας.
Αναλυτικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων μετέχουν οι:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αποφασισμένο το ΚΚΕ για πλατεία Αριστοτέλους

Αποφασισμένο να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, εμφανίζεται το ΚΚΕ, αγνοώντας την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Πλατεία.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Ο 66χρονος δικαστικός από τη Λέσβο, Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Τις επόμενες δύο θέσεις καταλαμβάνουν δύο πολλοί στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης. Αναλυτικά τα ονόματα του Ψηφοδελτίου της Ν.Δ.:

Ανοιχτή στήριξη Σαμαρά από τον Κώστα Καραμανλή

Την ανοιχτή στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή, τονίζονται τα ακόλουθα:

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό του,  Ευάγγελο Βενιζέλο, περιλαμβάνει όπως είχαμε προαναγγείλει ως επικεφαλής του συνδυασμού τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και αναλυτικά έχει ως εξής:

Διακοπές ρεύματος στην Περαία

Από τη ΔΕΗ ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος, λόγω σοβαρού προβλήματος στον μετασχηματιστή, την Τετάρτη 25/04/2012 από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί στις εξής περιοχές της Περαίας: Οδός Σόλωνος, από Ανθέων έως Κρήτης και Οδός Κρήτης, από Ηπείρου έως Περικλέους.

Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά την καρδιά

Η οικονομική κρίση, που οδηγεί στο άγχος και την κατάθλιψη, μαζί με  το κάπνισμα και την απομάκρυνση από τη μεσογειακή διατροφή, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων στην Ελλάδα και την Τουρκία. Την επισήμανση αυτή κάνει ο πρόεδρος της Τουρκικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής Οκτάι Έργκενε, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το 2ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Καρδιολογικό Συνέδριο.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας "Κοινωνικής Συμφωνίας"

Το συνδυασμό Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, ο οποίος περιλαμβάνει «πρόσωπα καταξιωμένα σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και την κοινωνία». Η σύνθεση του συνδυασμού Επικρατείας είναι η εξής:

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας

O Ολυμπιονίκης αθλητής μας, Πύρρος Δήμας, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως μετέδωσε πριν λίγο η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ), με βάση  πληροφορίες στελεχών του κόμματος.

Στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας!

Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο: όταν κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο, λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό εκεί λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη.

Κάηκαν ζωντανά 2 άλογα στη Νέα Μηχανιώνα

Δύο άλογα κάηκαν ζωντανά σε αποθήκη-στάβλο στη Νέα Μηχανιώνα. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και πήρε γρήγορη διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υλικού της διατροφής των ζώων, κυρίως σανό.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διένεξη ΚΚΕ με Μπουτάρη για την Αριστοτέλους

Επιμένει το ΚΚΕ στην πραγματοποίηση της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους, την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου, με ομιλίτρια την Αλέκα Παπαρήγα, παρά την πρόσφατη απαγόρευση τέλεσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Υποψήφια στη Β΄Θεσσαλονίκης η Καίτη Τσαρουχά

Ένα από τα πολύ «βαριά» ονόματα στο χώρο της αριστεράς, με ιστορία δεκαετιών, η Καίτη Κομψοπούλου- Τσαρουχά, κόρη του δολοφονημένου από την χούντα βουλευτή της ΕΔΑ, Γιώργη Τσαρουχά, περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο Β΄ Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι υποψήφιοι "Κοινωνικής Συμφωνίας σε Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης

Από το κόμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας», παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στην Α΄ και Β΄ εκλογικές περιφέρειες Θεσσαλονίκης. Στους συνδυασμούς της «Κοινωνικής Συμφωνίας» μετέχουν οι: 

"Κόντρα" Π.Καμμένου με τον θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά

Την αντίδραση του προέδρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Πάνου Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία έφερε στο φως εξώδικο του θεωρητικού της δικτατορίας της χούντας, Γεωργίου Γεωργαλά, στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι δεν τον πλήρωσε για υπηρεσίες που του προσέφερε.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ, παρουσίασε στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν με τις εξαγγελίες τους να κοροϊδέψουν τον κόσμο.  Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι ο Γ.Κύρτσος και στην τελευταία θέση βρίσκεται ο οδοντίατρος, κάτοικος Περαίας, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι συνδυασμοί του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ («Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή») για όλη την επικράτεια. Στα ψηφοδέλτια μετέχουν προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες των κινημάτων, συνδικαλιστές, νέοι, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», και άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα. Για τις Α΄ και Β΄ εκλογικές περιφέρειες Θεσσαλονίκης μετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι:

Βοήθεια του δήμου Καλαμαριάς στα θύματα της κρίσης

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, άστεγους, άνεργους και άπορους, ανέλαβε ο δήμος Καλαμαριάς, κάνοντας έκκληση στους δημότες του να προσφέρουν ό,τι μπορούν.

Οι χορωδίες ενηλίκων του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Ξεκινά η λειτουργία των  χορωδιών ενηλίκων στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες Θερμαϊκού»). Και στο πλαίσιο των προετοιμασιών, θα γίνουν οι ακόλουθες συναντήσεις:

Αρχίζουν σήμερα οι "Λέσχες Ανάγνωσης" Θερμαϊκού

Ξεκινούν τη λειτουργία τους, σήμερα Δευτέρα, οι Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θερμαϊκού-Τμήματος Πολιτισμού. Η πρώτη συνάντηση, έχει προγραμματιστεί από την Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Νέας Μηχανιώνας, στις 6 μ.μ. σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης.

Γ.Ζουγανέλης: "Πρέπει να αποκεφαλιστεί το ψάρι"

Έναν επίκαιρο στίχο του Σουρή, αν γράφτηκε 110 χρόνια πριν, θυμίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, υπό διπλή ιδιότητα, του ηθοποιού και του τραγουδιστή: «Δυστυχία σου, Ελλάς/ με τα τέκνα που γεννάς!/ Ω Ελλάς ηρώων χώρα,/ τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»!

Ρεκόρ: 36 κόμματα στις εκλογές της 6ης Μαίου!!

Εκτός των γνωστών κομμάτων και απίθανοι συνδυασμοί όπως το "Χαρίζω Χρέη", οι "Πειρατές", το "Δημοβούλιο" οι "Τυραννοκτόνοι" κ.α.
Αιτήσεις συμμετοχής από συνολικά 36 κόμματα, συνδυασμούς κομμάτων και μεμονωμένους, κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, μέχρι την Κυριακή που έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής. Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δεν προκλήθηκε ευτυχώς ρύπανση στον Θερμαϊκό

Αποκολλήθηκε τελικά, χωρίς προβλήματα και χωρίς να σημειωθεί διαρροή καυσίμων ή άλλη ρύπανση, το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Blue Ocean», που είχε προσαράξει το πρωί του Σαββάτου στη θέση Παλιομάνα, στα δυτικά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Καυγάς" Κ.Μητσοτάκη-Συμπιλίδη μέσω Facebook

Ανταλλαγή «πυρών» μέσω facebook του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Συμπιλίδη. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β' Αθηνών, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Συμπιλίδη στο νομό Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ μίλησε για «πολιτικά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί». Οξύτατη ήταν η απάντηση Συμπιλίδη.

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης κατά Π. Ευθυμίου

Ομόφωνη, ήταν η καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, της επίθεσης  από μέλη της «Χρυσής Αυγής» που δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία στο Μαρούσι ο Πέτρος Ευθυμίου, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και πρόεδρος της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ.