Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Προϋπαντούμε με αισιοδοξία το 2023

Θερμές κι εγκάρδιες ευχές για το καινούριο έτος 2023.  Χρόνια Πολλά. Καλή χρονιά με υγεία,  Ειρήνη, κοινωνική προκοπή και προσωπική-οικογενειακή ευτυχία. Σε μια Ελλάδα της Αλλαγής, που θα φροντίζει τα παιδιά της και θα βάζει στο περιθώριο τους εμπόρους του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας και του σκοταδισμού. Σε έναν πλανήτη Γη που οι κάτοικοί του θα προστατεύουν το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους οι οποίοι αλόγιστα  καταστρέφονται για το κέρδος. Χωρίς κορωνοϊούς, καραντίνες και άλλα δεινά, ώστε να ρυθμίζουμε ελεύθερα τις ζωές μας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Και όπως εύχονταν  τα πακλιά χρόνια ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Η περιφέρεια που ερημώνει …

Του Χάρη Τσιόκα*

Η αποκέντρωση και η αυτοδιοίκηση στη σημερινή τους μορφή αποτελούν έννοιες σύμφυτες μ΄ αυτή του σύγχρονου κράτους.  Το σύγχρονο κράτος σήμερα δε νοείται παρά μόνο με έντονα αποκεντρωμένο χαρακτήρα και με ισχυρούς θεσμούς διοίκησης των τοπικών υποθέσεων, δηλαδή αυτοδιοίκησης.  Δεν είναι τυχαίο ότι σ ολόκληρη την Ευρώπη  οι αποκεντρωμένοι θεσμοί ενδυναμώνονται. Δυο λόγοι οδηγούν σ΄ αυτή την εξέλιξη.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς για την κοπή δέντρων

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αγορά (παλαιά πλατεία Δικαστηρίων) ενάντια στην επικείμενη κοπή από το Δήμο Θεσσαλονίκης  41 δέντρων στην πόλη. Σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν το εξής: «Κόψτε των δέντρων την κοπή!». Τη δράση οργάνωσε η Επιτροπή Πολιτών και Οργανώσεων του υπό διαμόρφωση Δικτύου για τα Δέντρα της Θεσσαλονίκης. 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Το κορίτσι αποχαιρετά το αγόρι

του Γιώργου Τούλα

Περπατώντας μέσα στις λάσπες, από τον καταυλισμό προς τα μνήματα, εκεί που δεν θα περπατήσουμε ποτέ οι περισσότεροι, μαθημένοι να μη λασπώνονται τα παπούτσια μας. Το κορίτσι αποχαιρετά το αγόρι. Γιατί ακόμα και την ύστατη στιγμή η Πολιτεία, για τα μάτια του κόσμου δεν φρόντισε να ρίξει λίγο χαλίκι εκεί που θα περνούσε η πομπή. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή στο Δήμο να μαζέψει τα ογκώδη από το κάμπινγκ

Επιστολή προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, ζητώντας του να προχωρήσει ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το ΤΑΙΠΕΔ, στην απομάκρυνση από το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας των ογκωδών απορριμμάτων (μπάζα, άχρηστα έπιπλα, λάστιχα αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα) που  πέταξαν κατά καιρούς διάφοροι ασυνείδητοι, απέστειλε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού “Σώστε το κάμπινγκ”.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Υπέκυψε ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης


Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, ο Ρομά που δέχθηκε με ευθεία βολή μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ, πέθανε σήμερα Τρίτη (13/12) και ενώ από την περασμένη Δευτέρα έδινε άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κωμωδία "Ράφτης Κυριών" την Παρασκευή στο ΚΑΠΠΑ


Την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ζώρζ Φεντώ,  σε απόδοση Ερρίκου Μπελιέ "Ράφτης Κυριών", παρουσιάζει αυτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 η θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας στο θέατρο ΚΑΠΠΑ της Περαίας με ώρα έναρξης ώρα 8:00 μ.μ. και πρωτοβουλία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ Δήμου Θερμαϊκού.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Μαυρομάτης: "ΤΑΙΠΕΔ και Τσαμασλής ετοιμάζουν αιφνιδιασμό για το κάμπινγκ"

Την εκτίμηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής θα επιχειρήσουν αιφνιδιασμό για το θέμα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, ώστε ερήμην των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσουν στην τσιμεντοποίηση του χώρου, με τη δημιουργία εκεί "τουριστικού χωριού", διατύπωσε ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV. Και όπως είπε χαρακτηριστικά: "Αυτό που θέλουν είναι να μας έρθει "καπέλο" μια απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς".

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Δημοπρασία 104 έργων διάσημων Ελλήνων ζωγράφων

Ένας καλλιτεχνικός θησαυρός 104 μοναδικών έργων μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, θα δημοπρατηθεί αυτή την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7.35 το βράδυ, στη διαδικτυακή ζωντανή δημοπρασία που διοργανώνει ο δημοπρατικός οίκος της Θεσσαλονίκης HEllenic Auctions του Θάνου Ευαγγελινού.

Ο καθαρισμός από εθελοντές του "Κόλπου των Αγγέλων" Αγγελοχωρίου


Μία θαυμάσια πρωτοβουλία ανέλαβαν τα μέλη της ομάδας Save your hood Thermaikos, καθαρίζοντας τον "όρμο των αγγέλων", μια πανέμορφη παραλία του Αγγελοχωρίου που πάντα γεμίζει με σκουπίδια και χρειάζεται την παρέμβαση όλων για να παραμένει πανέμορφη.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ στην επιχείρηση καθαρισμού του κάμπινγκ


Εκτενή δημοσιότητα δόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως τα ηλεκτρονικά, στην επιχείρηση καθαρισμού του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ". Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα VORIA που έγραψε σχετικά: 

Η συνεισφορά της ομάδας Save your hood Thermaikos στην επιχείρηση καθαρισμού του κάμπινγκ


Θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε ιδιαίτερα την πολύ ουσιαστική βοήθεια που πρόσφεραν στο χτεσινό έργο καθαρισμού του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας μέλη της εθελοντικής ομάδας Save your hood Thermaikos που με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά τους βοήθησαν σημαντικά στην επιχείρηση καθαριότητας που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ". Ενώ ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί η συνεισφορά του ακούραστου Βαγγέλη Μϊχου για την οργάνωση της επιχείρησης καθαρισμού αλλά και την προσφορά του σε απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα (τσουγκράνες, τσουγκρανόσκουπες, γράβαλα, λαβίδες κ.α.) αλλά και ειδικά γάντια περισυλλογής. Τους ευχαριστούμε θερμά.


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

"Τζάμι" έγινε από σκουπίδια το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας


"Τζάμι" έγινε το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, απαλλαγμένο από κάθε είδους σκουπίδια, μετά τη δίωρη επιχείρηση καθαρισμού που οργάνωσε το πρωί του Σαββάτου η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ", με τη συμμετοχή αρκετών ευαισθητοποιημένων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: Ξεβρωμίζουμε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022: Ξεβρωμίζουμε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, καθαρίζοντάς το από σκουπίδια και μπάζα.

-Στέλνουμε μήνυμα στους αρμόδιους ότι δεν θα επιτρέψουμε στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην τσιμεντοποίηση του χώρου, κόβοντας τα 2.500 περίπου δέντρα που υπάρχουν εκεί για να "φυτεύσει" στη θέση τους πολυτελείς βίλες για λίγους, "πεντάστερο" ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα.