Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Διαδικτυακή δημοπρασία 110 έργων τέχνης Ελλήνων ζωγράφων

 

Διαδικτυακή ζωντανή δημοπρασία 110 έργων τέχνης διαπρεπών Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, την 34η κατά σειρά, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, με ώρα έναρξης 20:15, ο γνωστός δημοπρατικός οίκος της Θεσσαλονίκης Hellenic Auctions.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Επίτιμος δημότης δήμου Θερμαϊκού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που θα δώσει το παρών σε πλήθος εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί και τον δήμο Θερμαϊκού, όπου θα ανακηρυχθεί επίσημος δημότης, ενώ θα επισκεφθεί την Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Τιμάται η επέτειος 99 χρόνων ίδρυσης της Ν.Μηχανιώνας

Την επέτειο συμπλήρωσης 99 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας, το 1923, τιμούν το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Μηχανιώνας, οργανώνοντας διπλή εκδήλωση την Κυριακή 15 Μαίου 2022, με με τίτλο "Από τις χαμένες πατρίδες στη Μηχανιώνα του Θερμαϊκού".

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: 32 εκλογικά τμήμα στο νομό Θεσσαλονίκης


Τριάντα δύο (32) εκλογικά τμήματα στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσσαλονίκης για τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Μαίου για την εκλογή του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Από αυτά, τα 15 στην Α΄ Θεσσαλονίκης και τα 17 στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Τρία εκλογικά τμήματα στο δήμο Θέρμης και δύο στο δήμο Θερμαϊκού. Αναλυτικά:

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Εκδηλώσεις για τα 99 χρόνια ίδρυσης της Ν.Μηχανιώνας

Εκδηλώσεις με τίτλο "Από τις χαμένες πατρίδες στη Μηχανιώνα του Θερμαϊκού", διοργανώνουν το ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές Πολιτιστικές, Περιβαλλοντολογικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού)  και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μηχανιώνας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 99 χρόνων από την εγκατάσταση των προσφύγων στην ακτή του Θερμαϊκού και την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους


Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία διοργανώνουν αύριο Κυριακή 8 Μαίου στην πλατεία Αριστοτέλους ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (και πλέον) που θα ενώσουν τις φωνές και τα τραγούδια τους κατά του πολέμου και του φασισμού, ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενάντια σε κάθε επεκτατική πολιτική.