Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Εσφαλμένοι υπολογισμοί ευνοούν τον εργολάβο επιβαρύνοντας το Δήμο Θερμαϊκού

Εσφαλμένοι υπολογισμοί της σύμβασης με την  εταιρία EDIL για την τετράμηνη αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου Θερμαϊκού, ανεβάζουν κατά πολύ την επιβάρυνση του Δήμου, υπογραμμίζει σε έγγραφό του προς τη δημοτική αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού.

Ο υπολογισμός της μηνιαίας αμοιβής του αναδόχου, γίνεται και με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε απορριμματοφόρο, με συνέπεια το μηνιαίο κόστος του να αυξάνει τη συμβατική αμοιβή κατά 1.072,56 ευρώ το μήνα.
Επίσης, υπάρχουν στη συγκεκριμένη σύμβαση υπερεκτιμήσεις στα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ενδεικτικά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου αναφέρει ότι στην Περαία το ένα απορριμματοφόρο που κάνει αποκομιδή, διανύει επιεικώς 20 χιλιόμετρα και όχι 45,5 χλμ, όπως περιγράφεται στη σχετική σύμβαση. Επομένως, αν υπολογιστούν σωστά τα ακριβή χιλιόμετρα που διανύουν τα επτά απορριμματοφόρα, θα προκύψει καταβολή αυξημένης αμοιβλης από το Δήμο στον εργολάβο.
Με βάση όλα αυτά, και το κόστος φθορών και συντήρησης των απορριμματοφόρων που προβλέπεται στη σύμβαση, είναι μικρότερο όπως προκύπτει από τη διανυόμενη απόσταση.
Ακόμη, τα απορριμματοφόρα πρέπει να πηγαίνουν άλλες τέσσερις φορές τη βδομάδα στο ΣΜΑ Ευκαρπίας όταν λειτουργούν οι λαϊκές αγορές σε Περαία, Ν. Επιβάτες, Ν. Μηχανιώνα, Επανομή.
Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που θίγουν οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι το πλύσιμο των κάδων από τον εργολάβο που ποτέ δεν γίνεται, με συνέπεια, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, να αναδύεται μια ανυπόφορη βρώμα. Και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: "Συμβατγική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας είναι και το πλύσιμο των κάδων δύο φορές το μήνα, η οποία πασιφανώς δεν τηρείται".
Καταλήγοντας ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού επισημαίνει και το θέμα που προκύπτει από τη στάθμευση των απορριμματοφόρων του εργολάβου στα αμαξοστάσια του Δήμου. Και όπως αναφέρει: ¨"Στη σχετική μελέτη για τον υπολογισμό του μηνιαίου κόστους των υπηρεσιών, στα λοιπά κόστη περιλαμβάνεται και το κόστος συντήρησης εγκαταστάσεων στάθμευσης οχημάτων. Θα καταβάλλει κάποιο ποσό ο ανάδοχος στον Δήμο και αν ναι, ποιό;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.