Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεάν οι μετακινήσεις σήμερα με τον ΟΑΣΘ

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με δράσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν μετακινήσεις σε σχεδόν όλες τις λεωφορειακές γραμμές σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΣΘ, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα διανέμουν έντυπα και θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού σε δύο σημεία της πόλης: σε ένα λεωφορείο της υπηρεσίας μετακίνησης Α.με.Α του Οργανισμού, που θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους και σε ένα συμβατικό όχημα του ΟΑΣΘ, σταθμευμένο στην περιοχή του Λευκού Πύργου.  
Τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους, όσο και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε συγκεκριμένο έντυπο ώστε να συμμετάσχουν σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Την ίδια μέρα, από τις 6 το απόγευμα και ως τη λήξη της βάρδιας των ημερήσιων γραμμών, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί  δωρεάν με σχεδόν όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ., εξαιρουμένων της ημερήσιας και της νυχτερινής γραμμής του αεροδρομίου (Χ1 και Ν1).
Επίσης, δωρεάν θα είναι και η μετακίνηση όλων των  επιβατών της Πολιτιστικής Γραμμής (50) από τις 3 το μεσημέρι ως τη λήξη της λειτουργίας της γραμμής, στις 21.50. Μάλιστα, η γραμμή θα ενισχυθεί για τη συγκεκριμένη ημέρα με ακόμη ένα λεωφορείο, δίνοντας τη δυνατότητα επίσκεψης περισσότερων επιβατών στα 14 σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ημέρα (Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου) ο Οργανισμός  θα δώσει το "παρών"  και στη διαδημοτική δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge), που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου,  με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Οι συμμετέχοντες στην «Ποδηλατοβόλτα στα δυτικά», θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Εξάλλου, ηλεκτρονικά μηνύματα θα αναγράφονται μέσω του  συστήματος Τηλεματικής σε όλες τις στάσεις Τηλεματικής και εντός των λεωφορείων. Τα αποτελέσματα των κληρώσεων για τις δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ανακοινωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ. (http://oasth.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.