Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση μνήμης σήμερα για τα θύματα του Μπλόκου της Καλαμαριάς

Εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες-θύματα του Μπλόκου της Καλαμαριάς, με τη συμπλήρωση 74 χρόνων από την άγρια δολοφονία αθώων κατοίκων της περιοχής από τους Γερμανούς κατακτητές και τους δοσίλογους συνεργάτες τους, οργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6.30 το απόγευμα, στο ηρώο της πλατείας 13ης Αυγούστου (πάρκο Κερασούντος).

Έχουν περάσει 74 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα της 13ης Αυγούστου 1944, όταν  το Ναζιστικό καθεστώς έστησε μπλόκο, με θύματα 25 Καλαμαριώτες, οι οποίοι επέδειξαν θάρρος και δύναμη στον αγώνα, προτάσσοντας τις ζωές τους για την απομάκρυνση του κατακτητή. Η μνήμη κρατάει ζωντανή την εικόνα της θυσίας των 25 παλικαριών και χρέος και ευθύνη όλων  είναι η διαφύλαξη των αγωνιστικών παραδόσεων.  Η Καλαμαριά κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη των πεσόντων, που η πορεία τους συνδέεται με την ιστορία της,  με μια ιδιαίτερη τελετή που οργανώνει η Διοίκηση του Δήμου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και αμέσως μετά οι εκπρόσωποι  των Αντιστασιακών οργανώσεων θα απευθύνουν  χαιρετισμό. Στη συνέχεια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Περισσότερα για το Μπλόκο της Καλαμαριάς διαβάστε εδώ:

http://farosthermaikou.blogspot.com/2016/08/72.html

http://farosthermaikou.blogspot.com/2016/08/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.