Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας

"Σάρκα και οστά", παίρνει μια θαυμάσια πρωτοβουλία για την υποβοήθηση του έργου του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τους περίπου 60.000 κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και του γειτονικού δήμου Θέρμης (Τρίλοφος, Πλαγιάρι κλπ), καθώς και τους δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες της περιοχής τους θερινούς μήνες. Πρόκειται για τη δημιουργία του "Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας", που θα φέρει το όνομα της νοσηλεύτριας Αλίκης Δημητριάδου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Στην ιδρυτική συνάντηση για την ίδρυση του συλλόγου, που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πήραν μέρος δεκάδες πολίτες του δήμου Θερμαϊκού που εξέφρασαν συγχαρητήρια για την θαυμάσια ιδέα, αλλά και την ολόθερμη στήριξή τους στην προσπάθεια, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Αθανάσιος Συμεωνίδης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του συλλόγου. Την συζήτηση διηύθυνε η κ. Μαρία Τούρτα εκ μέρους της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.
Όπως αποφασίστηκε, μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας "Αλίκη Δημητριάδου", προκειμένου να εγκριθεί και το καταστατικό του, το οποίο πρόκειται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για έγκριση .
Όpως αναφέρεται στο σχέδιο του καταστατικού, σκοποί του συλλόγου είναι:
1. Η με κάθε τρόπο στήριξη των λειτουργιών και αναγκών του  Κέντρου  Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων από  το ΚΥ υπηρεσιών προς τους πολίτες  της ζώνης  ευθύνης  του.
2. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με όσα αφορούν στην προαγωγή του εθελοντισμού    και    της   προσφοράς.
3. Η ανάδειξη του έργου του Κέντρου Υγείας  καθώς και  στην  ευρύτερη περιοχή.
4. Η βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας του Κ.Υ. με την τοπική κοινωνία με συστηματικές παρεμβάσεις  για την ευαισθητοποίηση των πολιτών   με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερο παραγωγικών σχέσεων  του Κ.Υ. με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού που θα επιδιωχθεί από το Σύλλογο να  είναι:
1.Η διαπίστωση των υφιστάμενων αναγκών και ελλείψεων των εγκαταστάσεων και του  εξοπλισμού  του Κ.Υ. στηΝέα Μηχανιώνα  .
2. Η διευκόλυνση στην  προμήθεια   ιατροφαρμακευτικού  υλικού, ιατρικών κλπ μηχανημάτων, και λοιπών ειδών και την παροχή τους στο Κέντρο Υγείας  με οποιοδήποτε  νόμιμο και διαφανή  τρόπο.
3. Η διοργάνωση και υποστήριξη εκδηλώσεων, ομιλιών, σεμιναρίων, ημερίδων που θα αναφέρονται στα παραπάνω όπως επίσης και κάθε είδους κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων  (συνεστιάσεις κ.λ.π.  για  την  οικονομική  στήριξη σε ανάγκες του  Κ.Υ.).
4. Η συνεργασία του σωματείου με άλλα σωματεία, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις αυτών που έχουν ή επιδιώκουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
5. Η δημιουργία και διατήρηση ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο, περιοδική έκδοση και κυκλοφορία ενημερωτικού υλικού σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και έκδοση βιβλίου σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας θα έχει διοικητική και οικονομική αυτονομία, ενώ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ούτε πολιτικούς ή κομματικούς σκοπούς και δραστηριότητες.


Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από τον Activistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.