Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Δεν πέρασε στο Δ.Σ. Θερμαϊκού ψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Τα εθνικά θέματα τα χειρίζεται υπεύθυνα το ΥΠΕΞ και δεν λύνονται με ψηφίσματα και ανακοινώσεις"
Δεν πέρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα που είχε υποβάλει κάποια νεοσύστατη "Πανελλήνια Ομοσπονδία Πoλιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων", με έδρα τα Γιαννιτσά, για την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα καλούνταν η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος με το όνομα της ΠΓΔΜ που θα περιέχει με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία.

Με το ψήφισμα, θα ζητούνταν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα "να τηρήσει την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, περί μη χρήσης επ' ουδενί του όρου "Μακεδονία".
Παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υπερψήφισης του προτεινόμενου ψηφίσματος και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να το εγκρίνουν. 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" Σπύρος Κουζινόπουλος, υπογράμμισε ότι τέτοια σοβαρά εθνικά θέματα, πρέπει αποκλειστικά και μόνο να τα χειρίζεται το υπεύθυνο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς τα θέματα αυτά δεν μπορούν να λύνονται με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Θύμισε δε την μεγάλη ευκαιρία που είχε η χώρα να τελειώσει μια και καλή το πρόβλημα των Σκοπίων, με την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Λισαβόνα στις 27 Ιουνίου 1992 που στήριζε τις ελληνικές θέσεις αλλά προσέκρουσε στις αντιδράσεις οι οποίες υπήρξαν στο εσωτερικό της χώρας.
Τελικά, από τους 17 παρόντες στη συνεδρίαση δημοτικούς συμβούλους, οι εννέα ψήφισαν κατά της έκδοσης του συγκεκριμένου ψηφίσματος και μόνο οι οκτώ υπέρ, οπότε το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε. 

5 σχόλια:

 1. Ας τελειώνουμε, επιτέλους, με τα Σκόπια
  Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη σε μία αδιέξοδη και αυτοκαταστροφική πολιτική για το «Μακεδονικό». Είναι πλέον ευκαιρία και οφείλουμε να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341539590-44341539590

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Μακεδονία δεν πωλείται κυριε!Ας το καταλάβουν καλά όλοι δεξιοι,αριστεροι,κεντρωοι,δημοκρατες,φασιστες κλπ Η ιστορία δεν διαγραφεται ειτε αρέσει ειτε όχι.Αν εχουν κοτσια ας κάνουν δημοψήφισμα οι Συριζεοι...

   Διαγραφή
 2. Θελουμε τα ονοματα αυτων που ψηφισαν κατα. Αν δεν τα δωσετε ειστε συνενοχοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπούχτισε η χώρα όλα αυτά τα χρόνια από ούλτρα "πατριώτες", που την έφεραν με τα καμώματά τους εδώ που είναι σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πειτε μας και για την αριστερά πού το 1944 ήθελε Ανεξαρτητη Δημοκρατία της Μακεδονιας!!που μαζί με τα αλλα βαλκανικα κράτη θα γινοταν μελη της ΕΣΣΔ;(απόφαση Κ.Ε του ΚΚΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή