Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Για την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία

To αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και σας το μεταφέρουμε: "Στην διπλωματία οι δηλώσεις γίνονται για να κερδίσεις κάτι. Αν δεν έχεις να κερδίσεις κάτι δεν μιλάς και πολύ και το κυριότερο δεν στέλνεις και όπλα. Ειδικά, όταν 150.000 ομογενείς κινδυνεύουν να βρεθούν μειονότητα σε μια κατακτημένη χώρα". 

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε προχτεσινή δημοσκόπηση της Prorata που δημοσίευσε η "Εφημερίδα των Συντακτών" και από την οποία προκύπτει ότι τα 2/3 των Ελλήνων πολιτών εκφράζουν την άποψη πως η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία θέτει σε κινδύνους την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το 63% απαντάει «ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν «η απόφαση  της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα".

Παράλληλα ωστόσο το 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια και πολεμικό υλικό, ενώ μόνο το 1% δηλώνει ότι πρέπει να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση: «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους δύο και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ το 29% θεωρεί ότι η ευθύνη είναι Κυρίως της Ρωσίας και το 17% ότι ευθύνη είναι κυρίως των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.