Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ για τον Νίκο Νικηφορίδη

Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη, οργανώνει αύριο Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 στις 11:00 πμ, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, επί της οδού Παπαναστασίου απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων (λεωφορείο 26) η Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ). Κατάθεση στεφανιού στη μνήμη του Νικηφορίδη στον ίδιο χώρο, για την επέτειο 71 χρόνων από την εκτέλεσή του, έγινε χτες και από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ με αφορμή την αυριανή εκδήλωση: "Σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη τα μαύρα σύννεφα ενός νέου πολέμου σκεπάζουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας. Αυτή τη στιγμή που οι βόμβες, ο μαύρος καπνός του θανάτου και το αποκρουστικό βουητό των σειρήνων σκεπάζουν τις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας το ελληνικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης ενώνει τη φωνή του με τη φωνή όλου του λαού. Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Να σταματήσει η όποια εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας".

Τέλος η ΕΔΥΕΘ επισημαίνει ότι οι λαοί δεν έχουν κανένα όφελος, το μόνο που θα «κερδίσουν» είναι ο θάνατος, η προσφυγιά, η φτώχια και η εκμετάλλευση. Γι’ αυτό και οι λαοί ενωμένοι πρέπει να δώσουν τον κοινό αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν την εκμετάλλευση και τον πόλεμο".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.