Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Τι έλεγε ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Ι.Αλεξανδρής για το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Κάποιοι κάνουν σήμερα τους "ανήξερους", σφυρίζουν κλέφτικα και καμώνονται ότι αγνοούν τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της περιόδου 2014-2019 που είχαν ταχθεί ομόφωνα κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά διεκδικούσαν την παραχώρησή του στο Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών του και όλης της κοινωνίας.

Κάποιοι σήμερα σιωπούν και αλλάζουν για αποπροσανατολισμό συζήτηση κάθε φορά που γίνεται αναφορά στη γενναία στάση του πρώην δημάρχου Θερμαϊκού, γιατρού Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος θαρραλέα και με πολύ σοβαρά επιχειρήματα είχε τοποθετηθεί κατά των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ.

Και όμως, όσοι τώρα εφαρμόζουν την τακτική του "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε",  και ψήφισαν υπέρ της κατάπτυστης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού να δώσει το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή αυτού του υπέροχου χώρου, προέρχονται από την παράταξη Αλεξανδρή. Υπήρξαν στελέχη της, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων ή μέλη δημοτικών επιτροπών, ενώ πάνω σ' εκείνη κατά βάση την δημοτική παράταξη του γιατρού, δημιουργήθηκε και η παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα επιχειρήματα που είχε διατυπώσει ο τότε δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής κατά της τσιμεντοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί την ίδια μέρα, 10 Ιουλίου 2014, στην έγκριτη και έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "Voria".

Ας διαβάσει ο καθένας το απόσπασμα της ομιλίας Αλεξανδρή, αυτούσιο όπως είχε αναρτηθεί στη Voria.gr και ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Αλεξανδρής: "Υπονομεύεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου"

"Παίρνοντας το λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής ενημέρωσε για το ομόφωνο ψήφισμα που είχε εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με το οποίο ζητούνταν να παραχωρηθεί στη δικαιοδοσία του δήμου το κάμπινγκ, προκειμένου να αξιοποιηθεί επ' ωφελεία του Δήμου, των δημοτών και της εν γένει οικονομικής ζωής της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Αλεξανδρής επιπροσθέτως ανέφερε και τους πέντε αρνητικούς λόγους που προκύπτουν από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ. Αυτοί είναι:

1.    Υπονομεύεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του δήμου Θερμαϊκού

2.    Ο δήμος θα απωλέσει τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων

3.    Η δημιουργία του «τουριστικού χωριού» από το ΤΑΙΠΕΔ θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην περιοχή η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση

4.    Δεν διαφυλάσσεται ο πνεύμονας πρασίνου της περιοχής

5.    Θα υπάρξει απαγόρευση στην ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην ακτή.

6.    «Με αυτούς τους όρους η πρόταση είναι αντίθετη προς το δήμο και την κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού και ως εκ τούτου σας ζητούμε να μην εγκρίνετε την προτεινόμενη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.