Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Το ψέμα με τα κοντά ποδάρια στο Δήμο Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη μία πολιτική και δημοσιογραφική απρέπεια που έγινε τις τελευταίες μέρες με ένα free press έντυπο, δηλαδή μια εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν, χωρίς αντίτιμο, χωρίς πώληση και που εγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας για τον αυριανό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θερμαϊκού.

Τι συνέβη: Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φάμελλος είπε κάτι το αυτονόητο όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και θερμαϊκού και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει αλλαγή στις διοικήσεις αυτών των Δήμων, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γιαυτές τις δημοτικές αρχές.. Πράγματα ξεκάθαρα και αυτονόητα: Ο πολύς Ζέρβας, που έχει πέσει επάνω του ολόκληρο το κυβερνών κόμμα και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για να στηρίξει την επανεκλογή του ως δημάρχου, πήρε ποσοστό μόλις 27,33%. Το ίδιο με τον εκλεκτό της Ν.Δ. στο Δήμο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη που το ποσοστό του έφτασε μόλις το 29,12 και τον επίσης στέλεχος της Ν.Δ. κ. Τσαμασλή πιου στο Δήμο Θερμαϊκού έλαβε 37,41%, παρότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του διατυμπάνιζαν ότι έχουν "στο τσεπάκι" την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Το προβοκατόρικο δημοσίευμα έγινε φέϊγ-βολάν από κάποιους. Ποιοί είναι αυτοί; Τι κάνει νιάου-νιάου;

Τι συνέβη εδώ; Τρεις εκλεγμένοι νυν δήμαρχοι, που τέσσερα τώρα χρόνια είχαν τη διοίκηση στα χέρια τους, "το μαχαίρι και το πεπόνι" όπως σοφά λέει ο λαός μας και κατάφεραν να ψηφιστούν μόνο από το ένα τρίτο των εκλογέων. Συνιστά αυτό αποδοκιμασία τους από το εκλογικό σώμα ή όχι; Όταν έχεις απέναντί σου τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών σου, πάνω από τα δύο τρίτα των εκλογέων, είσαι ή όχι αποτυχημένος ως δήμαρχος;

Κι ενώ η δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα, που κατά...σύμπτωση είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτρονικά μέσα που είχαν ταϊστεί από την αλήστου μνήμης "λίστα Πέτσα" δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά, όπου θεωρείται σίγουρη η ήττα των δύο κυβερνητικών υποψηφίων, επικεντρώνεται μόνο στο δήμο Θερμαϊκού. Τοποθετώντας στην κορυφή της πρώτης σελίδα τη φωτογραφία του Θ.Τζέκου δίπλα στο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ και από κάτω παραπλανητικά και προβοκατόρικα τον τίτλο "Παίζει τα ρέστα του ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Τζέκο στο Δήμο Θερμαϊκού".

Όμως το θέμα είχε και συνέχεια: Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε η εφημερίδα, κατακλύστηκε ολόκληρος ο δήμος Θερμαϊκού από δεκάδες χιλιάδες φύλλα της που εν είδη φέϊγ βολάν τα πετούσαν κάποιοι "άγνωστοι" έξω από τα σπίτια, στις πλατείες, τους δρόμους και κάθε διαθέσιμο χώρο σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Θερμαϊκού. Προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα που οδηγεί στη σίγουρη ήττα Τσαμασλή και να προκαλέσει σύγχυση στο εκλογικό σώμα και παραπλανητικές εντυπώσεις.

Και όταν ο κ.Θ. Τζέκος ανακοίνωσε ότι προχωράει σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τον απερχόμενο δήμαρχο ότι έθεσε σε πλήρη λειτουργία έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό, που προσπαθεί εναγωνίως τα τελευταία 24ωρα να τον διαπομπεύσει και να τον μειώσει, εμφανίστηκε ο κ. Τσαμασλής παραδίδοντας μαθήματα..."πολιτικού πολιτισμού" (Θου Κύριε τω στόματί μου). Και ισχυριζόμενος ότι δεν είναι αυτός που σκορπάει τη δωρεάν εφημερίδα με τον παραπλανητικό τίτλο, αλλά ...."αντιθέτως το συγκεκριμένο έντυπο μας πολέμησε ανελέητα τέσσερα ολόκληρα χρόνια και στις εκλογές του 2019 μας κατασυκοφάντησε".

Όταν το έντυπο "πολεμούσε" και "κατασυκοφαντούσε Τσαμασλή εκθειάζοντάς τις επιλογές του 

Ανατρέξαμε στα τεύχη αυτής της free press ηλεκτρονικής εφημερίδας ολόκληρης της τετραετίας που πέρασε από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και πουθενά δεν βρήκαμε κάποιο δημοσίευμα για "κατασυκοφάντηση" ούτε "πολεμική" κατά του κ. Τσαμασλή, πέρα από ένα άρθρο που ανακοίνωνε τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του "ΘερμαΓικού" του κ. Κ.Κούτουκα, συνδυάζοντάς το με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Αντιθέτως, τα τελευταία δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας μόνο εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρουν για το "έργο" του απερχόμενου δημάρχου, οπότε και αυτού του είδους οι αιτιάσεις του πέφτουν στο κενό. Καθώς το ψέμα πάντα, από όποιον και αν χρησιμοποιείται, έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας.

Ας δούμε κάποια από αυτά τα δημοσιεύματα της ..."πολεμικής" κατά Τσαμασλή:

-ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 28/09/2023 - 18:21

"Γ. Τσαμασλής: Η Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης ξαναβρίσκει την αίγλη της".

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 08/10/2023 - 22:26

"Θεσσαλονίκη: Προβάδισμα Τσαμασλή στον Δ. Θερμαϊκού – Στα «μαχαίρια» για το δεύτερο εισιτήριο του β’ γύρου"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 25/09/2023 - 17:15

"Θεσσαλονίκη: Τελευταία εβδομάδα για τα καραβάκια του Θερμαϊκού – Ανανεώνουν το ραντεβού την Άνοιξη του 2024!"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 19/06/2023 - 19:30

"Πενήντα τέσσερα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Δήμο Θερμαϊκού (από Τσαμασλή)"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 19/06/2023 - 15:23

"Φερτά υλικά από τη δυτική Θεσσαλονίκη στις ακτές του Δ. Θερμαϊκού – Την κατανόηση των πολιτών ζητά ο Δήμαρχος Τσαμασλής"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 01/04/2023 - 08:00

"Επεκτείνεται το φυσικό αέριο σε περιοχή του Δ. Θερμαϊκούαπό το δήμαρχο Τσαμασλή"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 16/02/2023 - 19:30

"Δ. Θερμαϊκού: Γκρεμίστηκαν τα τελευταία εγκατελειμμένα παραπήγματα στον οικισμό Ρομά «Τσαΐρια»"

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS 19/01/2023 - 17:20

"Δ. Θερμαϊκού: 47.000 αιτήματα πολιτών επιλύθηκαν μέσα στο 2022 χάρη στις ενέργειες της διοίκησης Τσαμασλή".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.