Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σειρά εκδηλώσεων για την 50η επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. ΟΙ εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Παράλληλα από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και του αντιδικτατορικού αγώνα συνολικά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από:

-Τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Α.Π.Θ.

-Τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ

-Τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974.

-Την Εταιρεία Φίλων Χώρου Μνήμης της Αντιδικτατορικής Αντίστασης 1967-1974

-Τους φοιτητικούς Συλλόγους: Πολιτικών Μηχανικών, Βιολογίας, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Κινηματογράφου, Νομικής, ΠΛηροφορικής, ΤΕΦΑΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Τρίτη στις 8 μμ με συναυλία στην είσοδο της ΠΟλυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με αντιστασιακά τραγούδια σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Την Τετάρτη 15 Νοοεμβρίου στις 6 μμ στο αμφιθέατρο "Π.Παναγιωτόπουλος" της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ θα υυπάρξει κεντρική ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ Δημήτρη Μαυροσκούφη με θέμα: "Δικτατορία, πανεπιστήμιο και φοιτητές: Από τα προεόρτια στα μεθεόρτια".

Τέλος οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν και θα κλείσουν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.