Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Eπιστολή προς το Δ.Σ. Θερμαϊκού: "Πάρτε πίσω την απόφαση για το κάμπινγκ"

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ζητώντας το Δ.Σ. να πάρει πίσω την απόφαση που με οριακή πλειοψηφία μόλις δύο ψήφων είχε λάβει τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να δοθεί η συγκατάθεση του Δήμου Θερμαϊκού στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, απέστειλε ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας".

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, η ανάκληση εκείνης της προβληματικής απόφασης θα ήταν μία τελευταία υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει το δημοτικό συμβούλιο προς τους συνδημότες μας αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου Θερμαϊκού, δεδομένου ότι πάγιο αίτημα όλων των προηγούμενων διοικήσεων, ήταν η παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο, για την αξιοποίηση της προς όφελος των δημοτών με την κατασκευή σχολικών κτιρίων, πάρκων πρασίνου, αθλητικών και ψυχαγωγικών χώρων κ.α. που τόσο πολύ στερείται η περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Π Ρ Ο Σ

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού

κ. Δημήτριο Πασχαλιά

ΚΟΙΝ: τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

  1. Γεώργιο Τσαμασλή, Ιωάννη Μαυρομάτη, Θεόδωρο Τζέκο, Γιώργο Χατζηβαλάση, Ντίνα Μώραλη                                        

                                                                                                Περαία 6 Νοεμβρίου 2023

Αγαπητοί συνδημότες,

Καθώς τελειώνει η θητεία του σημερινού δημοτικού σημβουλίου Θερμαϊκού και ήδη βρίσκεστε στις τελευταίες συνεδριάσεις σας πριν αναλάβει από το νέο χρόνο το νεοεκλεγμένο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δημοτικό συμβούλιο, θέλω να σας παρακαλέσω όπως εισάγετε εκτός ημερήσιας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση, θέμα για την ανάκληση της απόφασης υπ' αριθμ. 11/2023 της 11ης Ιανουαρίου 2023 απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Θερμαϊκού με την οποία με οριακή πλειοψηφία μόλις 2 ψήφων διαφορά, εγκρίθηκε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα σε μεγάλα συμφέροντα και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

Η ανάκληση εκείνης της προβληματικής απόφασης θα ήταν μία τελευταία υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει το δημοτικό συμβούλιο προς τους συνδημότες μας αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου Θερμαϊκού, δεδομένου ότι πάγιο αίτημα όλων των προηγούμενων διοικήσεων, ήταν η παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο, για την αξιοποίηση της προς όφελος των δημοτών με την κατασκευή σχολικών κτιρίων, πάρκων πρασίνου, αθλητικών και ψυχαγωγικών χώρων κ.α. που τόσο πολύ στερείται η περιοχή.

Εξάλλου να σας θυμήσω ότι η συγκεκριμένη απόφαση 11/2023 είναι ατεκμηρίωτη δεδομένου ότι αναφέρει πως το δημοτικό συμβούλιο "εισηγήθηκε τη θετική γνωμοδότηση χωρίς παρατηρήσεις", χωρίς να προσθέσει ούτε μία τελεία στη ΣΜΠΕ του ΤΑΙΠΕΔ. Πολύ περισσότερο που με αυτή την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπεται η κοπή των εκατοντάδων δέντρων που υπάρχουν εκεί και την κατασκευή πενταόροφου ξενοδοχείου και πολυτελών κατοικιών, αποκλείοντας πλήρως την πρόσβαση των συνδημοτών μας στην παραλία.

Θεωρούμε κ. πρόεδρε ότι το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού δεν θα θελήσει να συνδέσει το όνομά του με την καταστροφή αυτού του υπέροχου χώρου και να βλάψει τα συμφέροντα του Δήμου ΘερμαΪκού, απεμπολώντας το δικαίωμα διεκδίκησης του κάμπινγκ.

Με εκτίμηση

Σπύρος Κουζινόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.